Košarka

Učinkovita Gasolova premiera

Los Angeles, 21. 04. 2008 10.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Los Angeles Lakers je v prvi tekmi prvega kroga končnice NBA v zahodni konferenci premagal Denver. Saša Vujačič je prispeval osem točk.

Los Angeles Lakers je v prvi tekmi prvega kroga končnice NBA v zahodni konferenci ugnal Denver s 128:114, Saša Vujačič pa je za zmagovito moštvo v 20 minutah prispeval osem točk. Na vzhodu je Toronto klonil v Orlandu s 100 : 114. Rašo Nesterovič je v 35 minutah dosegel 16 točk, osem skokov, dve podaji in blokado, medtem ko Primož Brezec ni igral.

V vzhodni konferenci sta bili na sporedu še dve tekmi: Detroit je na domačem igrišču izgubil s Philadelphio s 86 : 90, medtem ko je Boston prepričljivo ugnal Atlanto s 104 : 81.

Allen Iverson
Allen Iverson FOTO: Reuters

Španec Pau Gasol je bil junak nedeljske zmage v Staples Centru. V svoji premierni tekmi v končnici – z Memphisom se nikoli ni uvrstil v zaključne boje v NBA – je v 44 minutah dosegel 36 točk, pobral 16 žog pod obema obročema in prispeval osem podaj, izdatno pomoč pa je imel v še vedno prvem igralcu kalifornijske ekipe Kobeju Bryantu, ki je navkljub slabemu metu iz igre (9 : 26) na koncu zbral 32 točk. Domača ekipa si je odločilno prednost priborila v tretji četrtini, ki jo je dobila z 39 : 22. V gostujoči ekipi sta bila najbolj učinkovita Carmelo Anthony in Allen Iverson s 30 točkami. Kaže omeniti, da je bil Iverson izključen, potem ko je 2:10 minute pred koncem dvoboja dobil dve tehnični napaki.

Boston, najbolj učinkovito moštvo v rednem delu lige, se je na domačem igrišču poigralo z Atlanto in napovedal kandidaturo za 17. zmagoslavje v NBA. V dobro "uravnoteženi" četi Doca Riversa, ki je na parketu delovala zelo sproščeno, je bil najbolj učinkovit Ray Allen z 18 točkami, po 16 pa sta jih dosegla Paul Pierce in Kevin Garnett. V ekipi iz olimpijskega mesta je bil najboljši strelec novinec Al Harford z 20 točkami.

Dwight Howard
Dwight Howard FOTO: Reuters

V Orlandu je v polnem sijaju zablestel Dwight Howard, ki je Torontu nasul 25 točk, pobral kar 22 žog pod obema obročema in tekmecem podelil kar pet "banan". V kanadski ekipi je bil najbolj učinkovit Anthony Parker s 24 točkami, učinkovito predstavo pa je prikazal tudi Nesterovič, medtem ko Brezec ni dobil priložnosti za dokazovanje.

Detroit je edina ekipa, ki je izgubila uvodno tekmo končnice na domačem igrišču. V razburljivi tekmi je Philadelphia slavila z 90 : 86. V gostujoči ekipi je bil najbolj učinkovit Andre Miller z 20, v domači pa Rasheed Wallace s 24 točkami.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.