Košarka

FOTO: Turki previsoka ovira

Carigrad, 08. 09. 2010 19.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski košarkarji so v četrtfinalu svetovega prvenstva morali priznati premoč Turkom, ki so zmagali s 95:68.

Slovenski košarkarji so neustrašno krenili v obračun s Turki, po odličnem uvodu pa so se razigrali Turki. S petimi trojkami zapored so hitro prišli do občutnejše prednosti, nato pa se je izbrancem Memija Bečirovića popolnoma ustavil met in prednost gostiteljev svetovnega prvenstva je le še rasla. Ob koncu prve četrtine je znašala že zelo visokih 13 točk (27:14). Tudi nadaljevanje obračuna je bilo zelo podobno, saj so domačini še naprej neusmiljeno zadevali za tri točke – po vstopu je v igro je bil izjemen Sinan Güler – slovenskim košarkarjem pa met nikakor ni stekel. Po petih minutah 2. četrtine so zaostajali že za 20 točk 41:21, na odmor pa sta ekipi odšli z rezultatom 50:31.

Primož Brezec
Primož Brezec FOTO: Reuters

Čeprav so slovenski košarkarji v začetku drugega dela izboljšali igro v obrambi jim to ni pomagalo do posebnega znižanja izida. Slovenski košarkarji so bili namreč še naprej neučinkoviti v napadu. Met za tri točke, ki je bil na vseh dosedanjih dvobojih prednost v odnosu na konkurenco, je popolnoma zatajil, za nameček pa tudi prodori niso prinašali želenih točk. Turki so kajpak še naprej igrali svojo igro, trojkam dodajali prodore in dosegali lahke koše, tako da je bilo pred sklepnimi desetimi minutami obračuna tako rekoč vse odločeno (71:43).

Turki so ob priigarani prednosti le še čakali na zvok sirene, ki označuje konec dvoboja, gostitelji svetovnega prvenstva pa so se ob koncu veselili zmage s 95:68. Za vstop v finale morajo sedaj premagati Srbe, slovenske košarkarje pa čaka borba za peto mesto.

KOMENTARJI (270)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

toja62
10. 09. 2010 15.19
Naši košarkarji so super! Dali so vse od sebe i z njimi sem v dobrem in slabem. Želim srečo v nadaljevanju prvenstva - veeelikkkkoooo danih košov in čim manj prejetih!!!!!!!!!
dule100
10. 09. 2010 08.19
Maystyle, saj smo imeli tudi šanso biti prvi !
williamwallace
09. 09. 2010 19.42
stojim za našo reprezentanco...v slabem in dobrem...super dosežek, turki so pač boljši. še enkrat, ponosen sem na naše fante, ki nas tako dobro predstavljajo v svetu....
mystyle
09. 09. 2010 16.05
Zakaj se mormo povsod Slovenci neki kregat? A mamo res tako mentaliteto, da zlo redki znajo napisat en zdrov mnenje pa tut, če je vmes kritika doklr je pozitivna ni nč narobe. Dejstvo je, da nm kot ekipi oz. državi nasploh manjka ena določena kilometrina in seveda tut mal več zaupanja in samozavesti v naše športnike. Dostkrat vržemo puško u koruzo še preden je rezultat sploh dokončen. Včerajšna tekma s Turki je bla pač ena izmed tistih, ko nm ni pa ni šlo in seveda ko nm ni šlo smo nekje na pov poti že obupal.Turki so pač to našo ranljvost hitr kaznoval..Rabmo več samozavesti in borbenosti..toj nš problem..Samo usmert mormo našo igr v tapravo smer.. Kimikaze reku si, da nm s takmu način ne more uspet nobena vrhunska uvrstitev..A mogoče nismo že dost velik dosegl s temu, da mamo šanso bit peti na SP..Pomisl mal..tako ekipo k jo mamo lah rečemo, da je vrhunska..in nimamo se kj za sramovt..se pa strinjam, da bomo mogl začet z drugmu pristopm..mal bl borbenmu..pa tut določeni posamezniki na portalih k so pametni k da bi kačo pičl bi se lah mal umiril pa dal support naši ekipi...sj smo lah ponosni na no!
flame777
09. 09. 2010 15.41
jolbe123 ti si bedak
Stifmajsta
09. 09. 2010 15.28
nimamo jim kaj zamerit. razbije te če igraš dobro celo prvenstvo pol pa dobiš na koncu prve četrtine serijo trojk prek roke
bocc
09. 09. 2010 15.03
A Sedaj ne boste napisali ''Turki Ponižali Slovence'', tako kot ste napisali ''Slovenci za četrtfinale ponižali Avstralce''.
Albert.Einstein
09. 09. 2010 14.17
turk je naviju za turke. lol...
zimerman
09. 09. 2010 13.18
g.David: griksiflip je vsaj predlagal nekaj, kaj pa ti: "DEJSTVO JE DA BO SLOVENIJI PONOVNO USPELA VRHUNSKA UVRSTITEV" Dejstvo je tudi, da se to nikdar ne bo zgodilo s takšnim načinom, kot ga imamo sedaj. Ko pa se bo, pa boš lahko sam spoznal, da bo tedaj reprezentanca popolnoma drugače, bolje funkcionirala in bo skoraj nasprotje temu načinu po katerem reprezentanca funkcionira danes. Če imaš ti nekoga rad, potem mu poveš resnico, saj se le tako lahko izboljša ali se odpravijo problemi. Takšnih ki samo prikimavajo neglede kakšen je rezultat, priskledniki, ritolizniki imamo v Sloveniji tako preveč. Posebaj na smeh mi gre, ko potem ravno takšni, za tiste, ki opozarjamo na določene stvari, pravijo, da smo negativci in podobne bedarije. Saj pravih argumentov pa tako nimajo.
jolbe123
09. 09. 2010 13.09
BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
jolbe123
09. 09. 2010 13.09
SRAMOTA ZA SLOVENIJO SO
jolbe123
09. 09. 2010 13.08
v rudnik jih poslimo za kazen da bojo mau deval
g.David
09. 09. 2010 12.55
griksiflip pa ti si pravi selektor.. mislm očitno lohk že usak pluva po naših fantih tudi tak strokovnjak kot si ti... DEJSTVO JE DA BO SLOVENIJI PONOVNO USPELA VRHUNSKA UVRSTITEV TI SI PA TUKEJ RAZOČARAN PRESEL SE K TURKOM PA BOT PONOSEN SAM NASE KER SI TAK DOMOLJUB A VSE KAR ZNAŠ JE DA SI PAMETEN PO PORAZU... UF KAKŠEN STROKOVNJAK KAR NE MOREM SE NABRATI TVOJEGA VRHUNSKEGA KOMENTARJA. BRAVO
cha cha
09. 09. 2010 12.22
zame niso bili nič boljši, pač sosodniki držali z turki.naši so za vsako malenkost dobili prekršek, pa so se pač pazili!
griksiflips
09. 09. 2010 11.51
Kdo pa je razočaran sploh!!! Kdor spremlja našo košarkarsko reprezentanco že dlje časa nesme biti razočaran. Največji uspeh slovenske reprezentančne košarke...ja pa jade!! Za ta dosežek smo morali premagat Hrvaško in Brazilijo ter odigrat trening z Tunizijo, Iranom in Avstralijo!! Zrelostni izpit proti domači Turčiji...brez komentarja!!! ČAS ZA SPREMEMBE: NUJEN prihod tujega selektorja (preverjenga strokovnjaka) z področja bivše juge, kajti imamo podobno filozofijo in mentaliteto z razliko da nam v kritičnih trenutkih zmanjka JAJC. Tudi če bi bil drag si lahko privoščimo tudi ta poskus, kajti vse ostalo smo več ali manj že preizkusili. Rabimo avtoriteto, kakovost in odločno besedo na klopi!! Dejansko smo košarkarska "velesila" vendar brez doseženega uspeha. Kot posamezniki smo zastrašujoče moštvo, v teških trenutkih pa delujemo kot razbita vojska. Imamo resnično spoštovanja vredno ekipo , ki ima 15 vrhunskih košarkarjev (če so zdravi in željni igranja) ter še nekaj "drugorazrednih" igralcev ki vzkočijo če prvi nimajo namena za igranje. Razlika med nogometom in košarko v reprezentančnem smislu. Za nogometaše je reprezentanca svetinja kajti edina možnost da opozorijo nase in se prodajo v boljše kljube. Videli smo da tudi SP ni pomagal da bi kateremu uspel veliki met med prestopnim rokom. Košarkarji so razvajeni zvezdniki in vsi v vrhunskih klubih in reprezentanca zanje pomeni prej breme kot izziv. TEMU JE POTREBNO NAREDITI KONEC!!! Nisem pesimist ali nasprotnik teh "uspehov". Strasten ljubitelj slovenskega športa z zdravim razumom da si želim spremembe, kajti imamo nesporno kvaliteto ki nam je ne uspe dokazat. S.L.O.V.E.N.I.J.A
Andrej Hartman
09. 09. 2010 11.11
ja pa res je to eno zmagajo pa mislijo da so tabolin potem pa pride turčija inpremaga slovence pol so pa poškodbe nezbranost slabo sporazumevanje itd
dule100
09. 09. 2010 10.21
Na žalost je reprezentanc kot je Avstralija zmanjkal !
Ata_Smrk
09. 09. 2010 09.58
Mr. Stripy: TA BOLJŠA !!!! Bravo... stripy.08.09.2010, 22:171 je na sliki kjer je turk desno zgoraj V.Sancin??
busmanka
09. 09. 2010 09.29
vsi ki tukaj izlivate jezo se smilite sami sebi in sami niste dosegli ničesar v življenju...naši košarkaši pa so za Slovenijo naredili veliko!
poluks25
09. 09. 2010 09.19
ni kej turki so bli premocni, ce bi sodnik mogoce mal veckrat piskal une male faule ki so jih turki delali nad nasimi bi mogoce bil vsaj rezultat mal bolsi na koncu, sam zgubli bi pa vseeno ... turki so meli pac svoj dan in so zadevali iz vseh kotov al so bli pokriti al pa ne...ni kej. zdej morjo nasi sm se mal stisnit pa da osvojijo 5 mesto in bo cilj vec kot zadovoljiv :D PS; ce pogledas da v 2 miljonski sloveniji napravis ekipo ki je v cetrtini finala je to vec kot super :D