Košarka

'Tu sem zato, da mu pomagam postati eden najboljših vseh časov'

Dallas, 25. 10. 2024 06.30 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Luka Dončić in Dallas Mavericks so novo sezono začeli z zmago proti San Antoniu z 120:109. Luka Dončić je tekmo končal z 28 točkami, 10 skoki in osmimi podajami, s svojo predstavo pa je navdušil tudi novinec v moštvu Klay Thompson, ki je z Dončićevo pomočjo že na svoji prvi tekmi v dresu Mavsov postavil rekord.

Klay Thompson je s šestimi trojkami postavil nov rekord franšize po številu zadetih metov za tri točke na debiju. Luka Dončić je nad njegovo predstavo bil večkrat vidno navdušen, kar pet od njegovih osmih zabeleženih podaj pa je v točke spremenil prav Thompson. Po obračunu vidno vzhičeni Thompson ni mogel skrivati navdušenja.

"Ne bi si mogel zaželeti boljšega začetka. Po enem mesecu zelo dobrega dela je bilo zelo posebno deliti igrišče z Kyriejem Irvingom, Luko in ostalimi fanti. Izjemno je bilo videti sadove tega dela. To je le majhen korak na poti do cilja, a nekaj, na čemer lahko gradimo," je o svoji predstavi in predstavi svojih novih soigralcev neposredno po obračunu dejal eden najboljših strelcev za tri točke vseh časov. Thompson je tudi priznal, da je imel pred svojo prvo pravo tekmo za Maverickse precej treme. "Čutil sem živce, bil sem zelo nemiren, a k sreči to mine po nekaj minutah. Ko vidiš, da ti gre, ko dosežeš prvi koš, se počutiš odlično," je dejal.

11. v karieri je na eni tekmi zadel vsaj pet trojk in zabeležil vsaj tri ukradene žoge, kar pa mu je uspelo prvič po letu 2019. V minulih sezonah so se pojavili dvomi v njegovo fizično in psihično pripravljenost, a 22 točk na debiju v novem moštvu jih je hitro razblinilo. "Odlično se počutim. Modra je moja najljubša barva. Neverjetno. Dobro se počutim zdaj, ko smo z dobro igro šli mimo prve prepreke. Nisem zadovoljen, sem pa vesel, da nam je to uspelo," svojega navdušenja ni mogel skriti nekdanji košarkar Golden Stata.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Luka Dončić je celoten obračun užival v predstavi štirikratnega prvaka, a Thompson je bil še bolj navdušen nad predstavo novega soigralca, ki mu napoveduje svetlo prihodnost. "Zaradi Luke je igra lažja ne le zame, ampak za vse v tej dvorani. Zahteva pozornost, v podajah ni nihče boljši od njega. Tu sem zato, da mu poskušam pomagati, da postane eden najboljših vseh časov. Vemo, da je to njegovo moštvo. Šov poteka preko njega, a potrebna je celotna ekipa, da pridemo tja, kamor želimo priti," je dejal po tekmi.

"Igrati s fantom, kot je on, je zelo enostavno. To ti precej olajša življenje, to olajša življenje celotni ekipi. Tako dobro se je gibal. Res je bil super," je po tekmi dodal Dončić.

Thompsonovo predstavo je na igrišču spremljal tudi njegov nekdanji soigralec, s katerim je leta 2015 osvojil naslov prvaka. Harrison Barnes je nov košarkar San Antonia, pri Thompsonu pa ni videl nič novega. "To počne že svojo celotno kariero. Mislim, da bi mi lahko opravili boljše delo in ga prisilili v to, da bi moral bolj delati za svoje koše. Ko člana hiše slavnih pustih odprtega, bo zadeval mete," je svojega nekdanjega soigralca pri Golden Statu pohvalil Barnes.

Victor Wembanyama na prvem obračunu sezone ni navdušil, saj je večer ob slabem metu iz igre (5/18) zaključil s 17 točkami. Nasproti mu je stal visoki in v obrambi ter po novem tudi napadu odlični Dereck Lively. Francoz je po tekmi pohvalil nasprotnika, nehote pa izpostavil tudi vpliv Dončića na igro soigralcev. "Zelo težko ga je ustaviti, ko je na parketu skupaj z Luko," je Dončića in Livelyja pohvalil visoki Francoz.

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amor Fati
25. 10. 2024 09.01
+1
Tu si zato da zadaneš kakšno trojko ko ti Luka poda, da lahko tako kot vsi ostali filaš njegovo statistiko, in seveda, tu si, da Dallas pripelješ do končnice, konferenčnega finala, in do finala lige NBA. Srečno.
lcePower
25. 10. 2024 08.49
+0
Ne bluzi, tle si zarad dnarja
Anion6anion
25. 10. 2024 08.48
-2
Bravo , presegli ste sami sebe. 5 novic o Dončić u v enem dnevu.
motorist_mb
25. 10. 2024 08.38
+0
Prvi je začel sipat tak da močno pojačanje 😂💪
Nole1991
25. 10. 2024 08.13
+3
Iz tvojih ust v Božja ušesa :)