Košarka

Trikratni MVP lanske sezone ostaja v Celju

Celje, 06. 06. 2024 09.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Brazilska reprezentantka Thayna Silva (1996, 184 cm) bo tudi v sezoni 2024/2025 članica ŽKK Cinkarna Celje. Brazilka ima za seboj izjemno prvo sezono v dresu Cinkarne, saj je bila izbrana za MVP finalnega pokalnega turnirja, MVP rednega dela WABA lige ter MVP finala državnega prvenstva. V WABA ligi je v povprečju dosegala 16,9 točke in 7,6 skoka na srečanje, na tekmah državnega prvenstva pa 14 točk in nekaj manj kot sedem skokov na tekmo.

Thayna Silva
Thayna Silva FOTO: ŽKK Cinkarna Celje

Thayna Silva je bila MVP pokalnega turnirja, rednega dela regionalne lige Waba ter finala državnega prvenstva. Celjanke so to sezono osvojile vsa tri omenjena tekmovanja. Na tekmah lige Waba je Silva v povprečju dosegala 16,9 točke in 7,6 skoka na tekmo, v državnem prvenstvu pa 14 točk in nekaj manj kot sedem skokov. "Res sem zelo srečna, da bom celjski dres nosila tudi v prihodnji sezoni. V Celju se odlično počutim, izjemno sem se ujela s soigralkami, trenerskim kadrom in vodstvom kluba. Hvala za novo priložnost in zaupanje. Verjamem, da bomo tudi v prihodnji sezoni v Celje prinesli nove lovorike," je v uradni izjavi za javnost dejala izvrstna 28-letna Brazilka.

Damir Grgić
Damir Grgić FOTO: Denis Čeh ŽKK Cinkarna Celje

"Moja prva želja glede sestave ekipe v novi sezoni je bila povezana z ostankom Thayne Silve. Zahvaljujem se vodstvu kluba, da je z njo uspelo podaljšati pogodbo, Thayni pa seveda za sprejem odločitve, da ostane v našem klubu. Že v lanski sezoni smo lahko videli, koliko Thayna s svojimi igralskimi in osebnostnimi kvalitetami in izkušnjami pomeni za našo mlado ekipo. Verjamem, da bo v novi sezoni svoje igre iz lanske še nadgradila," pa jo je za uradno klubsko spletno stran "dopolnil" trener Damir Grgić.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.