Košarka

Tokrat je bil Robinson junak: Met je bil posledica njegove dobre igre

Ljubljana, 12. 10. 2024 20.16 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Cedevita Olimpija se je po prvem porazu v Evropskem pokalu vrnila v Tivoli, kjer je v regionalni ligi ABA prišla do druge zmage. Padel je Split, tekmo pa je z odličnim metom ob zvoku sirene odločil izjemni Devin Robinson.

"Po taki tekmi sem lahko resnično zadovoljen le z zmago. Čestitke fantom, ki so se res borili do konca. Zdržali smo tudi, ko je nasprotnik povedel. Nismo obupavali, približno smo vedeli kaj lahko pričakujemo in ta zadnji met je bil posledica pozitivne in dobre igre Devina Robinsona v napadu. Zato smo njemu dali zadnjo priložnost, da reši tekmo," je potek srečanja povzel Đorđe Adžić, ki je znova vodil domače moštvo v odsotnosti glavnega trenerja Zvezdana Mitrovića.

Cedevita Olimpija vsekakor ne more trditi, da je tekmo ves čas nadzorovala, saj so Ljubljančani večino tekme zaostajali, a v zadnji četrtini so domači končno zaigrali povezano in v odločilnih trenutkih so zmaji ostali mirni. Junak Devin Robinson je dosegel 20 točk, štiri skoke in pet podaj, odlični Aleksej Nikolić, ki je tekmo začel na klopi, pa je ob odličnem metu za tri (5/7) tekmo zaključil s 17 točkami. DeVante Jones (7 skokoj, 6 podaj) in center Derek Ogbeide (8 skokov) sta dodala po 11 točk.

Zaradi daljše odsotnosti poškodovanega Bryntona Lemarja je rotacijo ljubljanskih igralcev iz tekme v tekmo težko napovedati. Tokrat v igro na primer nista vstopila Žiga Daneu in Gregor Glas, a Ađić zagotavlja, da bodo njegovi košarkarji morali biti potrpežljivi. "Še vedno se iščemo kot ekipa. Preprosto je veliko tekem in malo treningov. Našo rotacijo prilagodimo tistemu, kar pričakujemo pred vsako tekmo. Danes je na primer igral Bine Prepelič, Žiga Daneu pa sploh ni. Enako je več minut zasluženo dobil Rok Radović. Po poškodbi Bryntona, ki je bil izjemno pomemben člen obrambe in napada, se še vedno iščemo," je pomočnik trenerja dejal po tekmi.

Jaka Blažič je na parketu preživel 30 minut, tekmo pa je zaključil z 10 točkami. "Morali smo počakati na zadnjih osem, devet sekund, potem smo se dogovorili, da bomo poiskali Robinsona, ki je bil res učinkovit. Uspešno odigrana akcija. Pokazali so svojo kakovost. Moram priznati, da smo v prvem polčasu bili malo zaspani. V drugem polčasu je reakcija bila malo boljša. Tudi na koncu smo nekako nadzirali igro. Veseli smo, da smo zmagali, ampak bi lahko vse skupaj bilo veliko bolj 'tekoče'," je predstavo domačih opisal Blažič. Cedevito Olimpijo naslednja tekma čaka že v torek, ko se bo v evropskem pokalu v Stožicah srečala z Lietkabelisom.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bor99
12. 10. 2024 21.48
in rezultat????
Janez Novak 13
12. 10. 2024 21.42
+2
Članek dolg 10 strani, koncnega rezultata pa ni napisanega.
Žabec
12. 10. 2024 21.41
borjac
12. 10. 2024 20.58
+2
OK Olimpija je letos boljša , lepša, bolj borbena ....čestirke.