Košarka

Svetislav Pešić ni več selektor Srbije

Beograd, 10. 09. 2024 17.29 | Posodobljeno pred 6 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Znani košarkarski strokovnjak Svetislav Pešić je za agencijo Beta potrdil, da ni več selektor srbske moške reprezentance, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu osvojila bronasto kolajno.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešić FOTO: AP

"Predsednik srbske košarkarske zveze Predrag Danilović je odstopil, po mojih spoznanjih pa je to storil zaradi tega, da novo vodstvo zveze oblikuje strokovni štab po svojem okusu. Že pred Parizom sem dejal, da bo nekdo drug moral nadaljevati moje delo," je dejal 75-letni Pešić in v isti sapi dodal: "Vedno bom na voljo srbski košarki."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pešić je selektorski položaj zasedel po olimpijskih igrah v Tokiu 2021, poleg bronaste kolajne na letošnjih OI v Parizu pa je svoje varovance popeljal tudi do srebrnega odličja na lanskem svetovnem prvenstvu v Indoneziji ter na Japonskem in Filipinih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V dolgoletni strokovni karieri je bil selektor nekdanje Srbije in Črne gore ter Nemčije, na klubski ravni pa je vodil Bosno, Partizan in Crveno zvezdo, v Nemčiji Albo Berlin, Köln in Bayern München, v Španiji Barcelono, Girono in Valencio, v Rusiji Dinamo Moskvo, v Italiji pa Lottomatico iz Rima.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

komarec
10. 09. 2024 19.02
+1
Naš je z ne uvrstitvijo na OI šele utrdil mesto selektorja.