Košarka

Strateg Olimpije (p)o blamaži: Bilo me je sram, predvsem pred publiko, ki nas je spremljala

Ljubljana, 30. 09. 2024 10.08 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so v Stožicah v drugem kolu rednega dela Lige ABA doživeli drugi poraz v sezoni. Od Ljubljančanov je bil z rezultatom 92:84 boljši Dubaj, ki je kontroliral celo tekmo, že v prvem polčasu pa neprepoznavnim zmajem nasul kar 63 točk. "Rešitvi sta dve, menjava igralcev ali trening in delo, saj je veliko stvari novih," je bil po prepričljivem porazu v Stožicah brez dlake na jeziku trener Zvezdan Mitrović.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Cedevita Olimpija - Dubaj
    03:25
    Vrhunci tekme Cedevita Olimpija - Dubaj
  • Jaka Blažič po tekmi z Dubajem
    01:26
    Jaka Blažič po tekmi z Dubajem
  • Pogovor s Klemnom Prepeličem pred gostovanjem Dubaja v Ljubljani
    03:33
    Pogovor s Klemnom Prepeličem pred gostovanjem Dubaja v Ljubljani
  • Iz 24UR: Klemen Prepelič in Jurica Golemac z Dubajem gostujeta v Ljubljani
    02:16
    Iz 24UR: Klemen Prepelič in Jurica Golemac z Dubajem gostujeta v Ljubljani
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Cedevita Olimpija je po dveh odigranih kolih še brez zmage, saj je po uvodnem porazu na gostovanju v Železniku proti FMP-ju, v drugem kolu utrpela še poraz proti novincu v regionalnem tekmovanju, Dubaju. Moštvo iz Združenih arabskih emiratov je bilo na koncu boljše z rezultatom 92:84, potem ko je bilo skozi celotno srečanje v ospredju. V Stožicah se je zbralo malo več kot 4000 ljudi, ki so poskrbeli za zelo dobro vzdušje, a niso bili nagrajeni z dobro predstavo svojih ljubljencev. 

Daleč od tega ... "Tekmo lahko razdelimo na dve dela. Odkar delam v košarki, se ne spomnim, da je ena od mojih ekip prejela 63 točk. Bilo me je sram, predvsem pred publiko, ki nas je spremljala. Zagotovo je Dubaj bolj kvalitetna ekipa, tako po imenih, kot po proračunu, a da prejmemo toliko točk v enem polčasu, ni sprejemljivo," je sprva dejal trener Olimpije Zvezdan Mitrović

Zvezdan Mitrović
Zvezdan Mitrović FOTO: Luka Kotnik

"V prvem polčasu so naši tekmeci bolje tudi skakali za odbitimi žogami. To so problemi, ki se vlečejo že nekaj časa. Na nekaterih igralnih položajih enostavno nimamo igralcev, ki lahko odgovorijo na takšno zahtevnost. Rešitvi sta dve, menjava igralcev ali trening in delo, saj je veliko stvari novih. Nekateri igralci seveda ne poznajo tekmovanja in se morajo še prilagoditi," je bil brez dlake na jeziku Črnogorec na začasnem delu v slovenski prestolnici. 

"V drugem polčasu smo se Dubaju nekoliko približali, a morda bi bilo bolje, da smo izgubili s 50 točkami razlike, saj manj kot 10 točk razlike lahko kaže na borbo, a te ni bilo, prav tako ne igre. Igra, ki smo jo prikazali, ni naša ideja, niti način, kako želimo igrati," je po drugem zaporednem porazu v regionalni ligi dejal Mitrović. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V dvoboj so Ljubljančani vstopili izredno zadržano, stekel ni niti met iz igre in met s črte prostih metov. To so gostje iz Dubaja izkoristili, se hitro oddaljili, na glavni odmor pa s seboj odnesli 21 točk prednosti (63:42). Žal je ekipa Dubaja v zaključku srečanja uspela ubraniti vse poskuse preobrata Zmajev, ki so v zaključku nekoliko zmanjšali zaostanek, a zmaga je odšla v Združene arabske emirate. "Naši tekmeci so prišli pripravljeni na tekmo, nas presenetili. Zgodaj smo zaostali, nato pa nismo našli odgovora. Ko smo ga, pa je bilo že prepozno. Tekma je za nami, ne moremo nič spremeniti. Odigrali smo jo, se nekaj naučili in gremo naprej," pa je povedal Devin Robinson.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anion6anion
30. 09. 2024 12.37
A Olimpija se igra košarko?
zmerni pesimist
30. 09. 2024 12.03
A je blo tudi kaj publike
wsharky
30. 09. 2024 11.44
+1
seveda trening in delo ne pa posedanje po lokalih pozno v noč
yanay
30. 09. 2024 11.26
V prvem polčasu ni bilo nobene igre v obrambi, slabo zapiranje, prepočasno vračanje v obrambo, napadi neizdelani, premalo gibanja, nobene prave volje in odločnosti... Ameriški organizator je bil izgubljen, brez idej. Posledično so domači igralci zgledali kot politi cucki. Verjamem, da se bo kakovost igre dvignila, trener je pravi, ima znanje in voljo, to mora pa prenesti še na igralce. Moti me tudi, da se Glas nikakor ne pobere, pa je pred par leti kazal že zelo dobre partije. Manjka mu sproščenosti, ki je pogoj, da bo njegov dober met stekel.
Mambo
30. 09. 2024 11.22
+1
Olimijo bo potrebno dokončno resetirati, se pravi vse ponovno naložiti in instalirati. Z resetom, pa se morajo izbrisati tudi pijavke, ki so wireless priklopljene.
inside1
30. 09. 2024 11.08
+4
Predinu dat spet vstopnico, da bo kateremu igralcu katero pritisnil, da jih zbudi...:))
Amor Fati
30. 09. 2024 10.59
+1
Nism gledal. So pa mi rekli, da je bilo mučno za gledat. Žalostno. Ko že misliš, da nekaj je, se vse podre.
Sanherdin
30. 09. 2024 10.47
+3
Tudi mene pre TV,še dobro,da nisem šel gledat v živo.