Košarka

Stern je za spremembe

New York, 25. 04. 2011 16.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo košarkarske lige NBA ni proti pravilu, ki bi trenerjem ekip omogočalo, da od sodnika zahtevajo ogled posnetka sporne situacije na igrišču.

Jay Triano
Jay Triano FOTO: Reuters

Tekme ameriških nogometašev, ki nastopajo v ligi NFL, so lahko zaradi trenerjevega zahtevka po pregledu posamezne situacije na igrišču prekinjene, nekaj podobnega pa bi se lahko začelo dogajati tudi v košarkarski ligi NBA. "Morda posežemo po novih rešitvah. Namesto da trije sodniki debatirajo o tem, ali je bilo tako ali tako, lahko glavni sodnik enostavno pogleda počasni posnetek in na podlagi tega korektno odloči, komu pripada žoga. Morda sprejmemo pravilo, ki bi trenerjem omogočalo, da v zadnjih dveh minutah dvoboja zaprosijo za pregled sporne situacije. Naš cilj ni, da bi upočasnili igro in potek dvoboja,“ je dejal komisar lige NBA David Stern.

Sodniki na tekmah lige NBA lahko po aktualnem pravilniku zaustavijo igro, da na videoposnetku pogledajo, ali je bil met za dve oz. tri točke, da preverijo, koliko časa je na odštevalniku ostalo po tem, ko je akcija stekla, hkrati pa si z videoposnetkom pomagajo tudi, ko gre za zadnji dotik žoge, preden ta zapusti igrišče.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zekic
26. 04. 2011 00.32
stern je za to, da se uveljavi to? Hahaha. Kako bos pa pol tekme prirejal david? Tole lahk pomen le eno. Da je ze dolocen, da bojo priredil, da favoriti(lakers,miami) k prnesejo tut najvec kesa v blagajno, s pomocjo premagajo kaksno neugodno ekipo. Pol bojo pa mal pomiril razjarjene gledalce z enim neuporabnim pravilom. Ne bi blo prvic. Dokler bo ta zid komisar bo nba le kopicenje denarja, kosarka in pravicnost pa v ozadju.
chelsea_4ever
25. 04. 2011 19.08
ma kaj je s 24ur? članek o košarki odspodaj pa komentarji o fifi in uefi...isto kot pri članku da sta rose in kobe poškodovana .. kr neki
TheDrummer
25. 04. 2011 17.29
edno redkih pametnig pravil v zadnjih letih.tole letos ''recpect the game'' ali kako se imenuje je pa največji polom.da dobiš tehnično samo za grd pogled je bedarija.
przelmuding
25. 04. 2011 17.02
Kilian Povsem istega mnenja sva, dokler bodo na UEFI in FIFI glavni se ne bo nič spremenilo. Še naprej bodo govorilo pač prosta sodniška presoja. Pa ja navadna kozlarija od sojenja.
Duška Duska
25. 04. 2011 16.43
Vsi bodo prej uveljavili video posnetke,samo UEFA,ki naj bi bila najbolj napredna organizacija,je trmasta in vztraja s tistima dvema klovnoma za goloma,ki nič ne vidita ali ne upata posredovati