Košarka

Stergar prvič v karieri v tujino

Bruselj, 31. 08. 2024 16.44 | Posodobljeno pred 17 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski reprezentant Leon Stergar se prvič seli v tujino. Kariero bo nadaljeval v belgijskem Kortrijk Spurs House of Talents.

Leon Stergar
Leon Stergar FOTO: Profimedia

Leon Stergar je košarkarsko pot začel v Krškem, od avgusta leta 2018 pa je bil član Krke. Iz sezone v sezono je postajal vse pomembnejši člen novomeška zasedbe in si prislužil tudi poziv v slovensko člansko reprezentanco.

Stergar se v tujino podaja prvič. Za belgijski Kortrijk je že odigral pripravljalno tekmo in se odlično znašel. "S prihodom Leona Stergarja smo zaključili sestavo ekipe. Slovenski branilec v našo igro prinaša tudi nekaj evropskega pridiha. Je zelo vsestranski igralec in je pomembna okrepitev naše ekipe," je ob podpisu pogodbe dejal trener Kortrijka Johan Roijakkers.

Za slovensko reprezentanco je 24-letni Stergar odigral devet uradnih tekem. Prvo 24. februarja lani v Estoniji. Nazadnje je dres reprezentance nosil na julijskih olimpijskih kvalifikacijah v Pireju.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yanay
02. 09. 2024 16.28
Če bo v novem klubu imel dovolj minutaže, bo zanesljivo še napredoval. Rabi težke tekme, da se še izbrusi. Je še relativno mlad in naslednja sezona bo ključna. Je hiter, eksploziven, met ima soliden, s treningom ga lahko še toliko izbrusi, da bo met tudi zanesljiv. Zaradi hitrosti tudi v obrambi dobro igra, zna pa tudi dobro podati.
Mekenzi
31. 08. 2024 20.11
+1
Vso srečo, je kvaliteten, igralec ki ima še rezerve. 👍👍👍❤️❤️
Castrum
31. 08. 2024 17.19
+4
Prav je tako. Ker v Sloveniji mladi slovenski talenti sedijo na klopi.