Košarka

Sow nova okrepitev Cedevite Olimpije pod obročema

Ljubljana, 19. 06. 2023 12.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Cedevita Olimpija je po velikih spremembah tako v operativnem kot tudi športnem ustroju kluba že začela graditi novo moštvo za naslednje tekmovalno obdobje. Po Justusu Hollatzu in Aleksandru Šaškovu je novo ime pri zeleno-oranžnih 206 centimetrov visok krilni center Amadou Sow, ki je z Ljubljančani podpisal dveletno pogodbo.

Amadou Sow je v prejšnji sezoni nosil dres francoskega prvoligaša Bloisa in je torej ob Justusu Hollatzu in Aleksandru Šaškovu tretja letošnja poletna okrepitev Cedevite Olimpije.

"Zelo veseli smo, da smo Amadoua uspeli pripeljati v Ljubljano. V minuli sezoni se je Sow prvič preizkusil v Evropi, igral je v Franciji. Gre za zelo dobrega skakalca, ki je sposoben dosegati točke, ima pa visoke ambicije. Sow bo eden stebrov naše ekipe v prihajajoči sezoni in upam, da nam bo pomagal pri doseganju zastavljenih ciljev. Želimo si sestaviti takšno moštvo, v katerem bo tudi sam napredoval in se razvil v odličnega igralca na evropskih parketih," je ob dodatku Sowa na seznam igralcev za prihajajočo sezono za uradno klubsko spletno stran povedal športni direktor ljubljanskega kluba Vlado Ilievski.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Novi trener ljubljanskega kolektiva Simone Pianigiani pa je pristavil: "Amadou Sow je vsestranski igralec, ki lahko igra na obeh visokih igralnih položajih, obenem pa se sklada z našo filozofijo novega cikla delovanja Cedevite Olimpije. Tudi on ima velik potencial, po sezoni, ki jo je preživel v Franciji, pa bo nadaljnje izkušnje v košarki na visoki ravni lahko pridobil z nami v regionalni ligi in v Evropskem pokalu. Sow je atletski tip košarkarja, to pa je v moderni košarki zelo pomembno. Zagotovo bo zelo motiviran na tej naslednji stopnički v njegovi karieri, menim pa, da lahko v našem klubu še napreduje. Vesel sem, da se nam je pridružil. Že v Franciji je pokazal, da gre za energičnega igralca, in verjamem, da nam bo v pomoč v prihajajoči sezoni." 

"Navdušen sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji pred začetkom prihodnje sezone. Komaj čakam, da začnemo z delom," je ob podpisu pogodbe z ljubljanskim klubom kratko in jedrnato povedal Sow, ki je po štirih letih, ki jih je preživel v dresu ameriške kolidž ekipe Gaucos iz Univerze v Kaliforniji v Santa Barbari, sezono 2022/23 prebil v dresu francoske ekipe Blois, v katerem je na 32 tekmah v povprečju dosegal 13,8 točke, 5,2 skoka in 1,1 asistence na tekmo, obenem pa iz igre metal 53,8-odstotno ter za tri točke 41,9-odstotno.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

coviden
19. 06. 2023 14.08
+0
izgleda kot zelo solidna okrepitev