Košarka

Soigralci so Dončiću v San Franciscu priigrali darilo za rojstni dan

Dallas, 28. 02. 2022 07.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
8

Golden State je sredi tretje četrtine vodil že za 21 točk in navijači Dallasa so se sprijaznili z novim porazom. Ne pa postava na začetku zadnje četrtine, brez Luke Dončića je pripravila izjemen zasuk in ko se je Slovenec vrnil na parket, je Dallas zaostajal le še za štiri točke. Dončić je nato z dvema košema in natančnostjo pri prostih metih pomagal dokončati preobrat za lepo zmago (107:101). Ljubljančan je tekmo končal s 34 točkami, 11 skoki, dvema blokadama in ukradenima žogama ter podajo.

Luka Dončić
Luka Dončić FOTO: AP

"Zaslužna je bila klop, igrali so izvrstno," je Luka Dončić (34 točk, 2 podaji, 11 skokov, 2 ukradeni žogi, blokada) dal vedeti, komu gredo zasluge za zmago v San Franciscu. Slovenec je srečanje začel medlo, v prvem polčasu je za vsaki dve točki enkrat zapravil žogo, a se je nato razigral v tretji četrtini in s trinajstimi točkami pomagal, da Warriorsi niso zbezljali v neulovljivo vodstvo. Toda ključno delo je opravila peterka rezervistov pod taktirko Spencerja Dinwiddieja (24 točk, 5 podaj, 4 skoki, ukradena žoga). Serija 19 točk proti le eni povsem ohromljenih Warriorsov, ki so močno pogrešali obolelega Klayja Thompsona, je raztopila naskok domače ekipe. Umolknil je tudi met Stephena Curryja (27 točk, 10 podaj, 4 skoki, 2 ukradeni žogi), ki je ob koncu le zadel za tri točke, a je bilo prepozno. Dončić se je slabih šest minut pred koncem srečanja vrnil v igro in z zadnjimi sedmimi točkami moštva zašpilil predčasno darilo za svoj 23. rojstni dan. "To je bil prikaz značaja, nepopustljivosti, vsi so igrali do konca," je bil zadovoljen trener Jason Kidd

Luka Dončić vs Golden State
Luka Dončić vs Golden State FOTO: Sofascore.com

Pomagalo jim je usahlo vzdušje v dvorani, ko so gledalci že vračunali novo zmago. "Občinstvo je odšlo iz igre, ni bilo več prave energije,“ je opisal vzdušje, na igrišču pa so Warriorsi, ki so vodili celotno tekmo, občutili vse večji pritisk, ko se je prednost topila. "Skupina brez Luke na igrišču je bila za nas pozitivna, Spencer je bil odličen. Kar ni nobeno presenečenje, je izvrsten igralec, dolgo je v ligi, ve, kako zmagati, zelo dobro je organiziral napad, zadel je ključen met za tri točke," je Kidd pel hvalo novemu igralcu moštva. "Dinwiddie je mojster z žogo," ga je pohvalil tudi Dončić, skupaj z Jalenom Brunsonom (8 točk, 5 podaj, 2 skoka, blokada) pa je imel Dallas nekaj časa na igrišču tri organizatorje igre. Po besedah Kidda je to kombinacija, ki jo bodo še veliko uporabljali. "Skušam zagotoviti, da imamo na igrišču vedno vsaj dva organizatorja igre, saj enega od njih pogosto zaprejo v past, zato je dobro, da imamo več igralcev, ki lahko vodijo žogo." Ujetnik v pasti je seveda po navadi Dončić,  Dinwiddie pa dobro razume svojo vlogo, "če ima žogo Luka, grem v kot, če jo ima kdo drug, vem, da lahko grem ponjo".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pravi, da se na igrišču z obema dobro razume, "v moštvu vsi vedo, v čem so dobri in se skušajo tega držati." Poleg tega so mu olajšali uvajanje, "Luka in JB kličeta kakšnih devet akcij, zame so jih poenostavili na morda štiri." Tudi štiri so bile na koncu dovolj, Slovenec pa se je na koncu lahko veselil. "Izjemna moštvena zmaga, vsi na igrišču so prispevali zanjo, fantje so igrali zelo dobro, res lepa zmaga." Dončić tudi tokrat ni mogel iz svoje kože in je dobil že svojo trinajsto tehnično napako, kar pomeni, da si lahko na zadnjih 21 srečanjih rednega dela sezone privošči samo še dve, po tretji bo sledila kazen prepovedi igranja na naslednji tekmi. Znova je bilo krivo jezikanje sodniku, ta se ga je naveličal, ko sta se skupaj pomikala na polovico Warriorsov. "To je smešno, rekel sem samo, da si bom zvil gleženj. Samo to. Ne vem ... Sklenil sem, da ne bom govoril z nikomer več," se je na pol smejal na pol kujal po tekmi. Priznal je, da je njegov slab začetek moštvo skoraj stal zmage: "To moram izboljšati." A razsežnost njegove nadarjenosti kaže 34 točk na večer, ko mu ni šlo najbolje. Ko je odhajal iz sobe za intervjuje in so mu zaklicali "vse najboljše", je hitro odvrnil "ne še, to prinaša nesrečo ..."

Izid:
Golden State Warriors - Dallas Mavericks   101:107 
(Luka Dončić 34 točk, 11 skokov, 2 podaji, 2 ukradeni žogi in blokada za Dallas)

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
28. 02. 2022 15.16
+2
Ena izgubljena žoga mu je zmanjkala do novega trojnega dvojčka :))
Vap0
28. 02. 2022 14.21
+1
najseve
28. 02. 2022 11.45
+3
Bolj kot ne si ga je priigral sam...Super tekma, bravo Luka!
PSIHOTERAPEVT
28. 02. 2022 10.08
+5
Kaksen preobrat.. nisem mogu verjet ko sem gledal highlite o0 wooow
motorist_mb
28. 02. 2022 09.40
+9
Loty
28. 02. 2022 09.32
+8
Luka cestitke za tvoj r.d. Kar tako naprej, vsi smo ponosni nate. Pazi na svoje gleznje.CAR
športnik66
28. 02. 2022 09.02
+12
Luka, ti si car. Ponosni nate! Vse najboljše za tvoj RD!!!
Ni nam vseeno
28. 02. 2022 08.55
+18
19:1 delni izid igralcev Dallasa v prvem delu zadnje četrtine , kjer so igrali brez Luke.... Luka jih je pri zaostanku nato rutinirano povedel v vodstvo in zaklenil zmago...Vse najboljše...