Eurobasket 22

Slovenski kapetan: Imamo eno zlato kolajno, zakaj ne bi imeli dveh?

Ljubljana, 26. 08. 2022 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., T.V.
Komentarji
6

Slovenska košarkarska reprezentanca je že na poti v München. Tam jo čaka tekma kvalifikacij za SP, potem pa Slovence čaka nastop na evropskem prvenstvu, ki se začne 1. septembra v Kölnu. Pred odhodom v Nemčijo je pred mikrofone stopil kapetan Goran Dragić, ki je, kot vedno, optimist.

Po tekmi z Estonijo v okviru kvalifikacij za SP, ki so jo slovenski košarkarji gladko dobili, se je slovenska "ekspedicija" na Bavarsko odpravila danes popoldne. Pred mikrofon je stopil zlati kapetan, ki je vesel, da bo lahko pomagal soigralcem v boju za visoka mesta na Eurobasketu. Cilji so visoki, in kot je dejal Goran Dragić: "Vesel sem, da imamo eno zlato kolajno, zakaj ne bi imeli dveh?"

"Osebno ne čutim pritiska, je pa res, da cela država od nas pričakuje kolajno, to je tudi naš cilj.  Moramo biti potrpežljivi, moramo iti tekmo po tekmo in verjamem, da če bomo dobro začeli prvenstvo, da lahko posežemo po kolajni. Imamo dobro, kvalitetno ekipo, dobro se razumemo s fanti, dobra kemija je. Na koncu koncev, ko bodo težke tekme, bo skupinska moč prišla do izraza in mi to imamo," je še dejal kapetan Slovenije.

Reprezentanci Slovenije in Nemčije sta se nazadnje srečali na lanskih olimpijskih igrah v Tokiu, Slovenci so zmagali s 94:70."Malo nenavadno je, da se bomo v le nekaj dneh z istim tekmecem pomerili na dveh različnih tekmovanjih. Nemci imajo malo prednosti, saj igrajo doma. Pričakala nas bo polna dvorana glasnih navijačev, ki bodo navijali proti nam. A takšne tekme so najbolj zanimive, saj na njih prideta do izraza naš karakter in kakovost. Verjamem, da ne bo lahka tekma, a imamo dovolj možnosti, da obe tekmi zmagamo. Naša forma sicer še ni tam, kjer bi morala biti, a me veseli, da smo na dobri poti," je na temo tekme z Nemčijo še dejal Dragić.

Slovenijo pred začetkom EP čaka še kvalifikacijski dvoboj za SP z Nemčijo v nedeljo v Münchnu. Slovenci se bodo dan po tekmi v Münchnu odpravili neposredno v Köln, kjer jih za uvod evropskega prvenstva 1. septembra ob 17.15 čaka dvoboj z Litvo. Po dnevu premora 3. septembra sledi obračun proti Madžarski (20.30), dan kasneje, torej v nedeljo, 4. septembra, pa še dvoboj proti Bosni in Hercegovini (17.45). Sledi nov dan premora, za konec skupinskega dela pa sledita še dvoboja z gostitelji Nemci (6. september, 20.30) in Francozi (7. september, 17.15).

Slovenski kapetan Goran Dragić je stopil pred mikrofone pred odhodom reprezentance v Nemčijo.
Slovenski kapetan Goran Dragić je stopil pred mikrofone pred odhodom reprezentance v Nemčijo. FOTO: POP TV

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pepo Bolcev
27. 08. 2022 11.04
Ni pa samo alkohol problem. Vecji problem je medli trener brez znanja.
Pepo Bolcev
27. 08. 2022 11.04
Ce boste tako zurali kot na olimpijskih ne bo nic!
karantena2020
26. 08. 2022 21.04
Z avtobusom so šli?? Resno?
blef
26. 08. 2022 20.32
+3
Škoda za olimijado....srebrna bi padla s tabo. Drugače pa hvala za vse kar si naredil in kar delaš za Slovenijo. Zelo smo ponosni, da te imamo.
JOSEPH HAYDN
26. 08. 2022 20.12
+2
Z avtobusom namesto da bi jim uredili let