Košarka

Hude kritike po slabi predstavi LeBronovega sina: 'Ni profesionalen košarkar'

Las Vegas, 16. 07. 2024 12.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sin enega najboljših košarkarjev vseh časov LeBrona Jamesa je v ligo NBA vstopil skozi zadnja vrata letošnjega nabora, saj so ga Los Angeles Lakersi za katere nastopa tudi njegov oče, izbrali s 55. od 60 izborov. Njegove predstave med poletjem pa ne obetajo veliko, vsaj po mnenju NBA prvaka Jaylena Browna.

Med tem, ko se njegov oče LeBron James z reprezentanco ZDA pripravlja na olimpijske igre v Parizu, se Bronny James na svojo prvo profesionalno sezono pripravlja v 'poletni ligi', ki jo liga NBA organizira pred vsako sezono. Čas v Las Vegasu naj bi mladi košarkarji, ki želijo nastopati v ligi NBA, izkoristili za dokazovanje v upanju, da bodo v prihajajoči sezoni imeli čim višjo minutažo v NBA moštvih.

Že pred izborom Bronnyja Jamesa na letošnjem naboru so mnogi strokovnjaki namigovali, da še ni dovolj dober za mesto v enem od NBA moštev. Čeprav njegov odnos do soigralcev, posvečenost trdemu delu in pristop na tekmah niso pod vprašajem, pa naj bi mlajši James imel veliko pomanjkljivosti. Kljub temu, da igra na poziciji branilca, je visok "le" 188 centimetrov.

Bronny James in LeBron James bi v prihodnji sezoni lahko postala edina oče in sin, ki bi na tekmi lige NBA zaigrala v istem moštvu.
Bronny James in LeBron James bi v prihodnji sezoni lahko postala edina oče in sin, ki bi na tekmi lige NBA zaigrala v istem moštvu. FOTO: AP

Prvak ne verjame vanj

V ligi, ki iz leta v leto vse več pozornosti namenja metu za tri točke, je dejstvo, da je na treh tekmah v Las Vegasu zgrešil vseh 15 metov za tri, izjemno zaskrbljujoče. Na zadnji tekmi proti Boston Celticsom je v 25 minutah igre zadel le enega od petih metov iz igre in dosegel dve točki, tri skoke ter eno podajo. Obračun med kelti in jezerniki je med občinstvom v družbi partnerke in igralke WNBA lige Kysre Gondrezick spremljal tudi Jaylen Brown, ki je po zmagi v finalu lige NBA proti Dallasu postal NBA prvak in MVP finalne serije.

SOFASCORE: Statistika Bronnyja Jamesa v letošnji poletni ligi v Las Vegasu
SOFASCORE: Statistika Bronnyja Jamesa v letošnji poletni ligi v Las Vegasu FOTO: Sofascore.com

Kamere so ga ujele, ko naj bi svoji izbranki dejal: "Mislim, da Bronny ni profesionalen igralec." "Mislim, da bo zagotovo igral v G League (razvojni ligi)," mu je odgovorila Gondrezick. Vsako moštvo v ligi NBA ima tudi razvojno moštvo v G League. Razvojno moštvo LA Lakersov se imenuje South Bay Lakers, domače tekme pa igra v El Segundi v UCLA Health Training Center, kjer trenira tudi moštvo Bronnyjevega očeta.

Če je Jaylen Brown svoje pomisleke o mlajšemu Jamesu poskušal izraziti v zasebnih okoliščinah, pa se turški košarkar Enes Kanter ni mogel zadržati. "Pogovarjal sem se z mnogimi igralci v ligi NBA in vsi vedo, da je Bronny James mogoče res dober fant, ampak ni dovolj dober, da bi igral v ligi NBA. Na naboru je bil izbran zaradi LeBrona. J.J. Redick je trener moštva zaradi LeBrona," je svoje mnenje o 19-letniku podelil nekdanji center Fenrbahčeja, Utaha, Oklahome, New Yorka, Portlanda in Bostona. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

LeBron je diktator lige NBA

"Noben drug igralec noče igrati z LeBronom. Bilo je veliko drugih prostih igralcev. Klay Thompson, DeMar DeRozan, Jonas Valančiunas in mnogi drugi zares dobri igralci. Nihče ni želel igrati z LeBronom, ker vedo, da se vse vrti okoli LeBrona. Nikakršnega vpliva ne bi imeli. Russell Westbrook je bil eden najboljših igralcev v ligi NBA, bil je MVP (najkoristnejši igralec rednega dela sezone) in LeBron poskuša najti igralca, ki bi ga okrivil, ko je sezona Lakersov neuspešna. On je za celotno sezono (2022/23) okrivil Russella Westbrooka. Ni dober soigralec. Očitno vodi medije in poskuša nadzorovati svojo zgodbo. Jaz prepoznam diktatorja, ko ga vidim in LeBron je dobesedno diktator lige NBA. Če se mu zoperstaviš, te pošljejo v drugo moštvo, to vsi vedo," je o štirikratnem prvaku lige NBA dejal Turek.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

awontuwej
17. 07. 2024 10.47
Show business pač...
yanay
17. 07. 2024 08.34
Mali James bo moral nabrati še precej kilometrine, da bo lahko igral med najboljšimi v NBA. V očetu ima dobrega mentorja, kar pa včasih ni dovolj. Je kar nekaj sinov bivših vrhunskih NBA igralcev, ki so naredili dobre kariere. Če bo Brony eden izmed njih, bo pa potrebno še malo počakati.
JOSEPH HAYDN
16. 07. 2024 14.30
-2
Kenter pa naj ne pametuje, to da on podaja sodbe je pa še bolj absurdno kot Bronniyeve predstave
JOSEPH HAYDN
16. 07. 2024 14.16
-1
JohhnyDinamitash
16. 07. 2024 13.52
+3
tamau je res prevara...sam zarad fotra
wsharky
16. 07. 2024 13.44
+11
vse skupaj je samo za biznis, da bodo ljudje hodili na tekme in gledali kako sin in oče skupaj igrata, pri tem pa kupovali kokice, kokakolo, hotdoge in podobno