Košarka

Sekulić: Ni izgovor za napake v obrambi in dovoljene napadalne skoke

Ljubljana, 24. 06. 2024 07.35 | Posodobljeno pred 9 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenija je v Vilni začel sklepno fazo priprav pred kvalifikacijskih košarkarskim turnirjem za olimpijske igre. Izjemno zanimiva pripravljalna tekma med Litvo in Slovenijo je z 92:86 pripadla Litvi. V torek bo v Stožicah povratni obračun. Bo do takrat že znano, če bo reprezentanci v kvalifikacijah pomagal tudi Luka Dončić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Selektor Aleksander Sekulić je v postavo povabil 13 košarkarjev. Zaradi slabšega počutja je v hotelu ostal Jan Špan. Slovenski dres sta oblekla tudi oba naturalizirana Američana Mike Tobey in Josh Nebo, ki se je soigralcem priključil v petek. Po odsotnosti zaradi poškodbe pa sta prvo tekmo dočakala kapetan Edo Murić in Vlatko Čančar. Na drugi strani se tudi Litovci pripravljajo za olimpijski kvalifikacijski turnir, ki jih čaka v Portoriku. 

Aleksander Sekulić
Aleksander Sekulić FOTO: AP

V postavi za tekmo s Slovenijo ni bilo največjih zvezdnikov Jonasa Valančiunasa in Domantasa Sabonisa. "Za nas je bila to dobra preizkušnja, da vidimo nekatere igralce. Videli smo kar nekaj stvari, tudi na čem moramo delati. Dobra je bila tudi reakcija nekaterih igralcev v lepem vzdušju. Na trdi tekmi proti zelo močnemu nasprotniku smo prikazali dokaj dobro igro, a mislim, da lahko igramo še precej bolje. Predvsem z menjavami smo si zadali, da ne bomo obremenili nekaterih igralcev, zato tudi ob koncu nismo igrali z najboljšo peterko. To ni izgovor za napake v obrambi in dovoljene napadalne skoke. To moramo izboljšati," je po porazu proti Litvi dejal  Aleksander Sekulić. 

Po gostovanju v Litvi se bo slovenska reprezentanca v prihajajočem tednu v ljubljanskih Stožicah dvakrat predstavila zvestim navijačem. Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića se bodo v torek najprej še enkrat pomerili z Litvo. Generalka pred odhodom na olimpijske kvalifikacije v Grčijo pa jih čaka v petek, ko se bodo pomerili z Brazilijo. 

 Aleksej Nikolić
Aleksej Nikolić FOTO: AP

"Vedno, ko so priprave in se približuje prva tekma, komaj čakamo, da vidimo, kje smo. To je bila odlična tekma za nas proti ekipi, ki je že malce uigrana po štirih odigranih tekmah. Treba je videti, kje imamo luknje, kje delamo napake. Prav je, da jih delamo zdaj in jih popravljamo. Imamo še dve pripravljalni tekmi in moramo izkoristiti to, da bo naslednja boljša. Tekma je pravšnji pokazatelj karakterja ekipe, da smo se vrnili in ohranili hladne glave ter zgolj igrali. Na tem moramo graditi," pa je povedal prvi strelec tekme Aleksej Nikolić, ki bo v prihodnje igral za Cedevito Olimpijo. 

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

WAUKA
25. 06. 2024 13.41
Kdo za vraga je boter temu Sekuliču ,ki se je prisesal na KZS , je pa totalni brezveznik.
Amor Fati
24. 06. 2024 13.15
In medtem so Hrvati po medlem začetku, dobesedno razbili Poljake. Ne gre jih podcenjevati. Težka bo. Zelo težka bo.
Bigbadjohn
24. 06. 2024 12.32
"Sekulić: Ni izgovor za napake v obrambi in dovoljene napadalne skoke."- A res? No, po slovensko bi pisalo: "Ni izgovora (za napake-(op.avt.)).
zmerni pesimist
24. 06. 2024 10.26
+0
Ta je kot klop težko ga bo odstraniti in pa onega grka pri puncah
Fortune
24. 06. 2024 10.13
+1
Čas je,da odideš!
borjac
24. 06. 2024 09.56
+6
Sekulić nima pojma, njegovi odgovori so vsi enaki, ali bo Luka igral ali ne, kaj pa ostala ekipa, ali oni niso pa nič vredni, kam pa sta vidva Sekulič in Erjavec spravila vse te nadarjene mlade igralce, ki so v svojih kategorijah pobirali titule ?? svoje talente uničujejo taki brezvezniki kot sta Sekuluž in Erjavec, tudi pri ženski reprezentanci sta zaradi nekega brezveznega Grka , ki ga drago plačujemo, uničila Slovensko žensko reprezentanco, ZATO JE ODŠEL NESTEROVIČ, sicer pa ali veste zakaj potrebuje Sekulič Luko, zato da v slučaju neuspeha vrže vso krivdo nanj, sam pa se skrije v mišjo luknjo.
WAUKA
25. 06. 2024 13.39
Pa kaj
24. 06. 2024 09.45
+1
Sekulic bi bil lahko asistent Dalicu...
PetindvajsetUR
24. 06. 2024 09.13
+1
Sekulic, sam eno tezavo imamo..... Uganes katero?? 😀
Zelo123
24. 06. 2024 09.10
+3
Brez Dončiča so slabi in lahko samo filozozofirajo, Sekulič, Dragič, Čančar, prodajalci bučk.
Oliguma
24. 06. 2024 08.41
+1
Taga sekulića nesposobnega samo dončić zanima, da mu bi rit odnašal. Upam, da ne bo igral..da te že 1x odstavijo.
Žukov
24. 06. 2024 08.16
+2
Spet en nastavljen Srb za selektorja..sposoben pa za ovce čuvat..pa še te bi izgubil..