Košarka

Še februarja blestel v Olimpiji, zdaj je podpisal milijonsko NBA-pogodbo

New Orleans, 15. 07. 2024 15.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji center Cedevite Olimpija Karlo Matković je potrdil novico, da je podpisal triletno pogodbo z NBA moštvom New Orleans Pelicans.

Po odlični sezoni v dresu Cedevite Olimpije je Karlo Matković februarja odletel v New Orleans, kjer je do konca sezone nastopal v dresu razvojnega moštva Birmingham Squadron. Tam je v povprečju dosegal 17,3 točke, 8 skokov in 2,4 asistence na tekmo, kar je vodstvo NBA-moštva iz Louisiane očitno dovolj prepričalo, da mu ponudi triletno pogodbo v skupni vrednosti 4,9 milijona dolarjev (približno 4,5 milijona evrov).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Novico je potrdil njegov agent Miško Ražnatović in vedno dobro obveščeni novinar The Athletica Shams Charania. Matković v želji, da si zagotovi NBA-pogodbo, ni nastopal v dresu hrvaške reprezentance na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Parizu, kjer je Hrvaška v skupini premagala Slovenijo. Matković se je pri New Orleansu znašel v odličnem položaju, saj ima moštvo za zdaj poleg njega pogodbo podpisano zgolj še z enim centrom Danielom Theisom.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amor Fati
15. 07. 2024 18.01
Vidite, da se splača garat v življenju. Namesto reprezentanci je dal priložnost svojemu uspehu. Uspelo mu je. Čestitke, Karli.
murate
15. 07. 2024 17.52