Košarka

Robinson nova okrepitev Cedevite Olimpije

Ljubljana, 21. 07. 2024 14.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz tabora Cedevite Olimpije so sporočili, da je njihove igralske vrste okrepil izkušeni ameriški krilni center Devin Robinson, ki je z ljubljanskim klubom podpisal enoletno pogodbo.

Gre za 29-letnega košarkarja, ki je minulo sezono branil barve španske Manrese, s katero je v zadnjih dveh sezonah nastopal v Košarkarski Ligi prvakov (v sezoni 2022/23) in španskem državnem prvenstvu. Iz Manrese se je v letošnjem poletju v Cedevito Olimpijo že preselil Martinas Geben, oba igralca pa bosta tako znova združila moči, tokrat v dresu Zmajev.

"Devin Robinson v našo ekipo s seboj prinaša izkušnje z različnih ravni tekmovanj. Vemo, da je energičen igralec z zelo dobrim karakterjem, ki bo s svojim stilom igre veliko doprinesel naši ekipi. Pričakujemo, da bo na parket prinesel energijo in strast vsakič, ko bo stopil na igrišče v dresu Cedevite Olimpije, in nam pomagal do uspehov," je ob podpisu pogodbe z Robinsonom povedal športni direktor ljubljanskega kluba, Chechu Mulero.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Robinson je skupaj z Martinasom Gebnom igral v Manresi, kar je določena prednost, saj se igralca med seboj poznata, zato bo uigravanje centrske linije veliko lažje. Gre za nadarjenega igralca, z njegovo igro, Prepeličevo energijo in ostalimi igralci, ki nam lahko pomagajo, pa je položaj krilnega centa kvalitetno pokrit," je ob naznanitvi podpisa pogodbe z izkušenim krilnim centrom dejal glavni trener članske ekipe, Zvezdan Mitrović.

"Navijači lahko pričakujejo delovnega in strastnega igralca, ki bo naredil vse, da ekipa zabeležili zmago. Klub tekmuje na visoki ravni, gre za profesionalno organizacijo, ki igra z značajem in srcem. Želel sem si postati del tega," je ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo povedal Devin Robinson.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Svojo univerzitetno kariero je Robinson preživel v dresu Florida Gators, obdobje med letoma 2017 in 2021 pa je preživel večinoma v Razvojni Ligi NBA, malo pa tudi v sami ligi NBA. V najmočnejši ligi na svetu je v sezonah 2017/18 in 2018/19 nosil dres kluba Washington Wizards, za katerega je odigral osem tekem. Na parketu je v povprečju prebil 13,5 minute, v tem času pa dosegal 6,1 točko in 3,1 skoka na tekmo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.