Košarka

Košarkarski reprezentanti pripravljeni na dvoboj s Finci

Koper, 23. 02. 2022 16.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji slovenske reprezentance so v Kopru zaključili uvodni del priprav na prihajajoča dvoboja s Finsko. Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića so v koprski Bonifiki v odličnem vzdušju opravili pet treningov. Proti Helsinkom bodo poleteli v četrtkovih jutranjih urah. V petek se bodo torej v Helsinkih pomerili s Finsko, tri dni kasneje pa bodo istega tekmeca gostili v Kopru.

Slovenska reprezentanca je uvodni del opravila z odliko. Novembra lani je v Zagrebu najprej premagala sosede Hrvate, na domačih tleh pa so bili naši košarkarji boljši od Švedov. Zaenkrat je na prvem mestu v svoji skupini.

Reprezentanci se bosta torej v petek, 25. februarja, naprej pomerili na Finskem, v ponedeljek, 28. februarja, pa bo obračun gostila koprska Bonifika. Igralci so si za tekmi s Finsko izbrali številke, ki jih bodo nosili na dresih. Novinca v reprezentanci sta si izbrala številki 4 (Žiga Samar) in 23 (Luka Ščuka). Gregor Glas je izbral številko 33. Ostali člani so zadržali številke iz prejšnjih reprezentančnih akcij. ''Navdušen sem, da sem znova s temi čudovitimi fanti in res se počutim kot doma. Za mano je pestra sezona. Najprej me je ujel covid, nato poškodba, operacija in rehabilitacija. Sedaj je vse super. Počutim se odlično in upam, da bo tako tudi v nadaljevanju sezone. Reprezentanco sem seveda spremljal v prvem ciklu. Fantje so igrali super, zabeležili so dve zmagi in gremo optimistično naprej. Nekaj finskih igralcev poznam, saj se z njimi srečujem v španski ligi. Prepričan sem, da nas bodo trenerji na tekmi dobro pripravili," je povedal Mike Tobey.

Vsaka tekma je za naše fante pomembna, če se želijo prebiti na finalni turnir, ki bo v Indoneziji (Džakarta), na Japonskem (Okinava) in Filipinih (Manila). Poleg dveh obračunov s Finci nas v nadaljevanju čakata še tekmi s Hrvati doma ter Švedi v gosteh. Konec avgusta (v drugem delu) pa jih čaka nekoliko težja naloga – križala se bo s tremi najboljšimi ekipami v skupini D (Izrael, Nemčija, Estonija, Poljska).

''Lepo je biti spet del reprezentance. Imamo malo časa, da se dobro pripravimo na tekmi, ki sta pred nami. Cilj je vsekakor, da obe dobimo. V teh dneh smo si ogledali nekaj posnetkov finske reprezentance. Znajo biti zelo močna ekipa, še posebej na domačem igrišču. Igrajo hitro, dobro zadevajo. Ne smemo jim pustiti lahkih metov. Na tem delamo in smo osredotočeni na prvo tekmo. Energija v ekipi je prava in mislim, da se to vidi tudi na igrišču. Gremo po dve zmagi," pa je dejal Glas.

Tekma med Slovenijo in Finsko se bo v Areni Bonifika v ponedeljek začela ob 17.30 uri.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.