Košarka

Reprezentant Mirtič iz Heliosa h Krki

Domžale, 03. 07. 2024 11.26 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V novi sezoni bo dres novomeške Krke nosil 21-letni slovenski košarkarski reprezentant Tibor Mirtič. Minulih šest sezon se je 203 cm visoki košarkar kalil v dresu domžalskega Heliosa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tibor Mirtič je svojo košarkarsko pot začel pri ljubljanskem Slovanu, pri 15 letih pa je prišel v Domžale, kjer je šest sezon igral v dresu Kansai Heliosa. V Domžalah je uspešno sodeloval tudi z novim trenerjem Krke Dejanom Jakaro. Z dobrimi igrami je opozoril nase tudi selektorja članske reprezentance Aleksandra Sekulića, ki ga je povabil na priprave reprezentance za kvalifikacijski turnir v Pireju za olimpijske igre v Parizu. Priprave je žal zapustil zaradi poškodbe stopala.

"Za prihod v Krko sem se odločil, ker menim, da je to prava sredina za moj nadaljnji napredek in igralski razvoj. Ekipi Krke prinašam veliko energije, željo ter delovno vnemo. Upam, da se nam na domačih tekmah v naslednji sezoni pridruži čim več navijačev. Tudi z njihovo pomočjo bomo boljši in uspešnejši," se nastopa v dresu Krke v izjavi za uradno klubsko spletno stran veseli Mirtič.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yanay
03. 07. 2024 14.34
+1
Mirtiča sem z veseljem gledal na tekmah Heliosa. Prav žal mi je, da se je poškodoval in da ne bo sodeloval na reprezentančni akciji. Je zelo inteligenten igralec, ki se dobro giblje in odkriva pod košem, ima občutek za žogo in skok, zna tudi dobro podati in je precej učinkovit pod košem. Dostikrat je imel več kot 10 skokov na tekmo, v ABA2 ligi je imel celo 14 in 16 skokov na tekmi. Najbolj mi je ostala v spominu tekma prav z njegovim bodočim klubom, Krko, ko je lani v jeseni na prvi tekmi v Domžalah, po po prekinitvi v tretji četrtini in vodstvu Krke, sklical soigralce na sredini igrišča in jim je vneto nekaj dopovedoval. Fantje so se razleteli po igrišču in na koncu Krko tudi premagali. Edina hiba je met iz razdalje. To bo moral popraviti. Ko bo dojel, da je za natančnost meta potrebno veliko treninga, bo napravil še tisti korak naprej, ki ga bo naredil za boljšega igralca. Natrenirati bo moral skok šut , saj le gladek skok brez oklevanja, omogoča tehnično brezhiben met. Pri večini igralcev me moti tudi to, da vsi iščejo mete s trojke, pozabijo pa, da z natančnimi meti s polrazdalje v raketi ali malo izven nje, lahko naredijo precej nervoze pri nasprotnikih.