Košarka

Prvakom bitka za vrh Zahoda, Westbrook kot Wilt Chamberlain

Oklahoma City, San Antonio, Sacramento, Oakland, 03. 04. 2019 07.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Russell Westbrook je na domači tekmi svoje ekipe Oklahoma City Thunder z Los Angeles Lakersi spisal zgodovino lige NBA kot šele drugi igralec, ki je dosegel trojni dvojček z (vsaj) 20 točkami, podajami in skoki (119 : 103). Veliko zmago so v boju za prvo mesto v zahodni konferenci slavili tudi rivali Gromov, branilci naslova Golden State Warriorsi, ki so opravili z letos najresnejšimi zasledovalci Denver Nuggetsi (116 : 102).

Westbrook (v belem dresu), obkrožen z Jezerniki Mikom Miscalo, Rajonom Rondom in Javalom McGeejem na tekmi v Oklahoma Cityju.
Westbrook (v belem dresu), obkrožen z Jezerniki Mikom Miscalo, Rajonom Rondom in Javalom McGeejem na tekmi v Oklahoma Cityju. FOTO: AP

"Gospod trojni dvojček" Russell Westbrook je v noči na sredo znova zablestel v polnem sijaju. Eden najbolj dominantnih igralcev v zadnjih letih je v noči na sredo za zmago njegove ekipe Oklahoma City Thunder nad Los Angeles Lakersi s 119 : 103 prispeval 20 točk, 20 skokov in 21 podaj ter postal drugi košarkar v ligi NBA, ki mu je uspel tovrstni dosežek. Le mitski Wilt Chamberlain, mož, ki je kot edini na eni tekmi dosegel sto točk, ima boljši tovrstni izkupiček od Westbrooka, ki je v tej sezoni dosegel že 31. trojni dvojček. Legendarni orjak pod obroči je davnega leta 1968 v dresu Philadelphia 76ersov tekmecem iz vrst ekipe Detroit Pistons nasul 22 točk, pobral 25 žog pod obema obročema in zbral 21 podaj.

Neverjeten 'strelsko-skakalno-podajalni' večer Westbrooka na domači tekmi z Lakersi:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Dosežek 20+20+20 je za mojega brata Nipseyja. Počivaj v miru, brat moj," je vidno ganjen po dvoboju z Jezerniki dejal Westbrook, ki se je spomnil na nedavno umorjenega kalifornijskega raperja Nipseyja Hussla.

OKCLAL

Bojevniki z zmago nad Denverjem najbrž že prvi na Zahodu
V derbiju zahodne konference so Golden State Warriorsi premagali Denver Nuggetse s 116:102. V kalifornijski zasedbi, ki si je s torkovo zmago nad drugouvrščeno ekipo iz Kolorada bržkone zagotovila prvo mesto v zahodni konferenci, je bil najbolj učinkovit domači center DeMarcus Cousins, ki je dosegel 28 točk in pobral 12 žog pod obema obročema, medtem ko je Kevin Durant prispeval 21 točk.

GSWDEN

San Antonio Spursi so na domačem parketu ukanili Atlanta Hawkse s 117:111. Pri teksaški zasedbi je blestel DeMar DeRozan z 29 točkami ter po sedmimi skoki in podajami, v gostujoči ekipi pa je bil najbolj učinkovit Kent Bazemore s 26 točkami. Pri Sokolih je bil tokrat bolj zadržan njihov kandidat za naziv novinca sezone, Trae Young, ki je v 30 minutah dosegel 15 točk in jim dodal še šest podaj, skok in ukradeno žogo.

Houston Rocketsi so na krilih Jamesa Hardena, ki je v prvem polčasu dosegel 23 od skupno 36 točk, slavili v kalifornijski prestolnici proti Sacramento Kingsom s 130:105. Poleg "najbolj znanega bradatega moža v ligi NBA", ki je zbral še deset podaj, sta se izkazala Eric Gordon in Danuel House Jr., ki sta dosegla po 19 točk, pri Kraljih sta bila najbolj učinkovita Buddy Hield z 20 in Marvin Bagley III z 19 točkami.

Curry, Durant in Green zaradi predolgega jezika ob 66.809 evrov
V vzhodni konferenci imajo mesto v končnici zagotovljeno Milwaukee Bucksi, Toronto Raptorsi, Philadelphia 76ersi, Boston Celticsi in Indiana Pacersi, v zahodni konferenci pa Golden State Warriorsi, Denver Nuggetsi, Portland Trail Blazersi, Houston Rocketsi, Utah Jazzi, Los Angeles Clippersi, San Antonio Spursi in Oklahoma City Thunderji. Miami Heat in Dallas Mavericks, ekipi Gorana Dragića in Luka Dončića, bosta na sceno stopili v noči na četrtek. Dragićev Miami bo gostil Boston, Dončićev Dallas pa Minnesota Timberwolvese.

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je trem zvezdnikom zasedbe Golden State Warriors zaradi predolgega jezika naložilo visoko denarno kazen. Draymond Green, Stephen Curry in Durant bodo v poseben sklad skupno nakazali kar 75.000 dolarjev (66.809 evrov). Vsi trije omenjeni košarkarji so denarno kazen prejeli zaradi neprimernega obnašanja na in po tekmi z Minnesoto, ki so jo konec minulega tedna Bojevniki v dramatičnem podaljšku izgubili s 130:131. Najvišjo denarno kazen v višini 35.000 dolarjev (31.177 evrov) bo plačal Green, ki je prek družbenih omrežij žalil sodnika Marata Koguta. Curry bo plačal 25.000 dolarjev (22.269 evrov) zaradi neprimerne kretnje z roko, Durant pa 15.000 dolarjev (13.361 evrov) zaradi kritičnih besed na račun sodnikov po tekmi z Volkovi.

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Oklahoma City Thunder ‒ Los Angeles Lakers 119:103

MVP

San Antonio Spurs ‒ Atlanta Hawks 117:111
Sacramento Kings ‒ Houston Rockets 105:130
Golden State Warriors ‒ Denver Nuggets 116:102

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Obiskujem_FDV
03. 04. 2019 18.39
+5
Zgodil se je zgodovinski dosežek, ampak nihče ne komentira ker Dončić ni omenjen v članku.