Košarka

Porzingis in Wizardsi so dali vetra uplahnjenim Mavericksom

Dallas, 02. 04. 2022 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
8

36 točk Luke Dončića ni bilo dovolj za zmago proti Washingtonu, ki igra samo še za zabavo, saj so že izven dosega končnice (135:102). Mlahava obramba je dopustila, da mu je Kentavious Caldwell-Pope odgovoril s 35 točkami, običajni ostrostrelci od daleč so imeli šibek večer in Dallas si je izdatno začinil boj za tretje mesto na zahodu.

Jalen Brunson
Jalen Brunson FOTO: AP

Kam pes moli taco, je bilo jasno že po prvi četrtini, ko so se čarovnije dogajale na polovici Dallasa. Wizardsi so gostom nasuli kar 41 točk in zgrešili le vsak tretji met za tri točke. Trideset točk Mavericksov ni bilo za odmet, toda ob rešetasti obrambi so bile le blažev žegen. V drugi četrtini so se nekoliko zbrali in začeli bolje zapirati pot do obroča, a so očitno vso energijo porabili v obrambi, saj je usahnil njihov napad. Tudi drugi polčas so začeli nekoliko brezvoljno, prednost domačega moštva je narasla že na 26 točk, preden so Mavericksi strnili vrste, v napadu pa sta zaporedni trojki Luka Dončića (36 točk, 6 podaj, 7 skokov) prepolovili zaostanek. A to je bilo tudi vse. Bolj živahen kot teksaški igralci je bil njihov trener Jason Kidd, ki je zaradi prigovarjanja sodniku dobil dve zaporedni tehnični napaki in je moral iz dvorane. "Tony (Brothers, eden od treh sodnikov) me je vrgel iz igre že kot igralca, sedaj še kot trenerja. Spraševal sem ga, čigava je žoga? To je vzel osebno. Se zgodi," je po tekmi obnavljal razplet. Dončić v tej sezoni ves čas poudarja pomen obrambe za uspehe moštva, tokrat je moral priznati, da ta ni delovala. "Obupna obramba. Preprosto, od prve četrtine skozi vso tekmo," je navedel glavni razlog za poraz. Ni pomagalo niti, da sta bila z Jalenom Brunsonom (21 točk, 2 podaji, 5 skokov) edina razpoložena strelca, ki sta s 57 odstotnim metom prispevala več kot polovico točk. Ostala deseterica je zadela le vsak tretji met. Dallas je izgubil štiri od zadnjih pet tekem v gosteh, tako da je prednost domačega igrišča v končnici še bolj pomembna.

Luka Dončić vs Washington
Luka Dončić vs Washington FOTO: Sofascore.com

Predvsem pa jih mora skrbeti trend popuščanja v obrambi. "Preveč smo se sprostili in nismo igrali najbolje. Vrniti se moramo k podrobnostim naše obrambe. Jutri si bomo ogledali posnetke zadnjih tekem, v prvih polčasih tekmecem dopuščamo preveč točk, saj računamo, da se bomo vrnili v igro. Naš napad je odletel na mesec, dobro zadevamo. Ko pa verjameš, da boš dosegel več točk kot tekmec, obramba postane manj pomembna," je Kidd opisal težave moštva. Nekaj naboja je srečanju dala menjava igralcev v zimskem prestopnem roku. Kristaps Porziņģis (24 točk, 4 podaje, 9 skokov) v Washingtonu igra zelo dobro, Spencer Dinwiddie (8 točk, podaja, 2 skoka) in Davis Bertans (en zgrešen met) pa sta pred nekdanjim domačim občinstvom usahnila. Porzingis se je na koncu objemal z nekdanjimi soigralci, z Dončićem sta to opravila že sredi prve četrtine, Latvijec pa je po tekmi dejal, da so bila ugibanja o nerazumevanju med njima povsem zgrešena. "Najin odnos je superkul. Vedno sva se družila, Luka je fin dečko, težko je ne imeti dobrega odnosa z njim," je pihal na dušo nekdanjega soigralca. Slovenec pa mu je vrnil z besedami, da ga je bilo lepo videti in da igra odlično košarko. Ta tokrat ni krasila njegovega moštva, a je po njegovih besedah bolje, da se takšni zastoji zgodijo sedaj kot v končnici. "Ne skrbi me, vem, kako lahko igramo. Ogledali si bomo posnetke in gremo naprej." Naprej je na vrsti Milwaukee, kjer jih bodo v nedeljo pričakali spočiti Bucksi, saj njihova prva peterka v petek proti Clippersom sploh ni stopila na igrišče.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid: 
Washington Wizards - Dallas Mavericks       135:103 
(Luka Dončić: 36 točk, 7 skokov, 6 podaj za Dallas)

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
02. 04. 2022 13.00
+0
Sladko maščevanje Porzingisa, ogromnih 32 pik razlike za outsajderje? S takim učinkom in pristopom nimajo kaj iskati v končnici proti Utah Jazzu oz. Denverju, ki sta glede na trenuten položaj na lestvici najverjetnejša nasprotnika v prve krogu.
rcarlos
02. 04. 2022 12.19
+0
Ni šans da bodo tretji glede na razpored do konca... Mogoče še premagajo Milwaukee, ostale ekipe bodo pa težko premagali... Ker vemo, da premagujejo močnejše, proti slabim ekipam pa komaj zmagajo ali pa gladko izgubijo... Nwm ali je to podcenjevanje al kaj :D
giovanni2
02. 04. 2022 12.09
-3
Zanimivo, da tisti, ki je igral slabo v Dallasu, igra sedaj dobro v Washingtonu. Tisti, ki so igrali dobro v Washingtonu, sedaj igrajo slabo v Dallasu.
JOSEPH HAYDN
02. 04. 2022 13.39
+3
Dinwidi pokazal več za Dallas v par mesecih kot steklenko porzingis v vseh letih
titomeni
02. 04. 2022 11.27
+0
Opcija je tudi da si zelijo nazaj 4 mesto..
titomeni
02. 04. 2022 15.09
Z 4 mestom bi imeli utah in mogoce jim bolj ustreza, s 3 pa denver. Seveda je pa to samo teorija
CenzuriraniPolde
02. 04. 2022 11.25
+0
Vesel za Porzingisa !
jezenslovenec
02. 04. 2022 09.35
-2
To je podcenjevanje nasprotnika. Kako pa lahko boljše ekipe premagajo?????