Košarka

Podobnih napak si zmaji proti Hapoelu preprosto ne smejo privoščiti

Ljubljana, 28. 10. 2024 07.12 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so po sistemu "toplo-hladno", ki jih spremlja vse od začetka sezone, odigrali tudi dvoboj 6. kroga v regionalni ligi ABA proti Budućnosti, ki je bila v Stožicah prepričljivo boljša od zmajev z 91:71. Če so Ljubljančani odlični v evropskem pokalu, pa tega ne moremo niti približno trditi za dozdajšnji izkupiček v ligi ABA, kjer imajo varovanci začasnega glavnega trenerja Đorđeja Adžića na svojem računu ob štirih porazih le dve zmagi.

Ljubljanski košarkarji nimajo časa za objokovanje zapravljenih priložnosti, saj jih že sredi tedna v Eurocupu čaka zelo zahteven obračun 5. kroga proti Hapoelu iz Jeruzalema.

Tekmo z Budućnostjo v ligi ABA bo treba čimprej pozabiti, saj varovanci Đorđeja Adžića razen solidne igre v uvodni četrtini v nadaljevanju dvoboja niso prikazali ničesar omembe vrednega, na kar bi se lahko oprli pred sredinim evropskim obračunom z izraelskim predstavnikom. "Privoščili smo si preveč začetniških napak, ki so nas na koncu stale prepričljivega poraza. če primerjamo kakovost igre na tekmi z Arisom med tednom v evropskem pokalu in to z Budućnostjo v ligi ABA, je razlika z naše strani več kot očitna. Dejstvo je, kar se nenazadnje vse bolj kaže iz tekme v tekmo, da predvsem mlajši del moštva še ni na ravni, da bi ob dveh zahtevnih tekmah na teden priskočilo na pomoč izkušenejšim igralcem, ki se toliko bolj iztrošijo na evropskih tekmah," je po novem regionalnem porazu ob odsotnosti glavnega trenerja Zvezdana Mitrovića dejal začasni glavni trener Cedevite Olimpije Adžić.

Ena redkih svetlih točk v ljubljanski zasedbi ob porazu z Budućnostjo je bil (nesebični) ameriški organizator igre Devante Jones (18 točk).
Ena redkih svetlih točk v ljubljanski zasedbi ob porazu z Budućnostjo je bil (nesebični) ameriški organizator igre Devante Jones (18 točk). FOTO: Luka Kotnik

Kljub bolečemu porazu zmaje že pojutrišnjem čaka nov težek izpit, ko v Stožice prihaja odlična zasedba Hapoela. "Glavna naloga bo, da vrnemo energijo na raven s predhodnih tekem v evropskem pokalu. Vsakič poskušamo uporabiti čim večje število igralcev, da ohranimo visoko intenzivnost igre na obeh straneh košarkarskega igrišča. Upamo, da bo v sredo drugače," je še pristavil Adžić.

Cedevita Olimpija je s četrtim porazom zdrsnila na 11. mesto ligaške razpredelnice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • BRICKS 1
  • BRICKS 2
  • BRICKS 3
  • BRICKS 4
  • BRICKS 5
  • BRICKS 6
  • BRICKS 7

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
28. 10. 2024 09.17
+1
Bojkot tekme s Hapoelom!
kala 09
28. 10. 2024 08.18
+2
Evropska Olimpija ja,20 let nazaj