Košarka

Philadelphia petič, Golden State pa šestič zapored do zmage

Philadelphia, 01. 02. 2022 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
0

Philadelphia 76ersi so v pretekli noči v severnoameriški košarkarski ligi NBA dosegli peto zmago po vrsti, ko so po podaljšku s 122:119 premagali Memphis Grizzliese. V najmočnejši košarkarski ligi na svetu še naprej blesti Stephen Curry, ki je za novo zmago Golden State Warriorsov dosegel 40 točk.

Za Philadelphio, ki je igrala brez prvega strelca, Joela Embiida, sta 64 točk prispevala Tyrese Maxey in Tobias Harris. Od tega jih je Maxey dosegel 33 ter dodal še osem podaj in štiri blokade.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na drugi strani tudi 37 točk Jaja Moranta ni bilo dovolj za Grizlije na tekmi, na kateri ni imela nobena ekipa več kot štiri točke prednosti. Tako se je o zmagovalcu odločalo v zaključku, a se ekipi po rednem delu nista mogli ločiti.

V samem zaključku rednega dela je imel Morant možnost, da po košu za izenačenje pri 111 z 8,1 sekunde do konca zadene še prosti met za vodstvo Memphisa, a je bil nenatančen. Na drugem koncu je nato z metom ob sireni zgrešil Seth Curry.

V podaljšku se je nato izkazal predvsem Maxey, ki mu je uspelo polaganje 26,4 sekunde pred koncem za končno vodstvo domačega moštva.

Tyrese Maxey in Steven Adams
Tyrese Maxey in Steven Adams FOTO: AP

Sinoči je znova blestel Stephen Curry, ki je Houstonu v gosteh nasul 40 točk, od tega 21 v zadnji četrtini za zmago Golden State Warriorsov s 122:108.  Curryju je že 37-ič uspelo v zadnji četrtini doseči 20 točk ali več, s čimer je v tem segmentu prehitel legendarnega Kobeja Bryanta, ki mu je to useplo 36-krat. S tem je moštvo iz San Francisca doseglo šesto zaporedno zmago ter se z 38 zmagami in 13 porazi utrdilo na drugem mestu tako zahodne konference kot lige.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi je še naprej Phoenix, ki je v nizu desetih zaporednih zmag, a sinoči ni igral. Nazadnje so Sonca doživela poraz devetega januarja, ko jih je premagalo drugo moštvo vzhoda, Miami Heat. Vročica je sinoči v gosteh s kar 92:122 izgubilo proti Boston Celticsom. Poznala se je predvsem odsotnost prvega igralca Miamija Jimmyja Butlerja, ki ima poškodovan prst na nogi. Za Boston je 29 točk dosegel Jaylen Brown.

Jaylen Brown in Caleb Martin
Jaylen Brown in Caleb Martin FOTO: AP

Na preostalih tekmah večera so Indiana Pacersi s 122:116 premagali Los Angeles Clipperse, Cleveland Cavaliersi so bili s 93:90 boljši od New Orleans Pelicansov, New York Knicksi so s 116:96 premagali Sacramento Kingse, Toronto Raptorsi so s 106:100 odpravili Atlanta Hawkse, moštvo Oklahoma City Thunder pa je bilo z 98:81 boljše od Portland Trailblazersov.

Slovenski as Luka Dončić sinoči ni igral; z Dallas Mavericksi bo znova v akciji v noči na četrtek, ko bodo gostili Oklahomo.

Izidi:

Cleveland Cavaliers – New Orleans Pelicans       93:90

Indiana Pacers – LA Clippers                    122:116

Philadelphia 76ers – Memphis Grizzlies          122:119 (podaljšek)

Boston Celtics – Miami Heat                     122:92

New York Knicks – Sacramento Kings              116:96

Atlanta Hawks – Toronto Raptors                 100:106

Houston Rockets – Golden State Warriors         108:122

Oklahoma City Thunder – Portland Trail Blazers   98:81

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.