Košarka

Panathinaikos presenetljivo izgubil, Crvena zvezda in Partizan zmagala

Ljubljana, 15. 10. 2024 23.18 | Posodobljeno pred 10 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Danes je bila odigrana večina tekem tretjega kroga košarkarske Evrolige. Moštvi slovenskih reprezentantov sta bili polovično uspešni, tako Žiga Samar kot Josh Nebo pa zaradi poškodb nista bila na klopeh.

Alba Berlin Žige Samarja, ki še kar vleče poškodbo stopala, je doma premagala Asvel s 84:79 in vpisala prvo zmago v sezoni, Armani Milano, katerega član je naturalizirani Američan, pa je moral v gosteh priznati premoč Olympiakosu, ki je slavil s 89:68. Nebo si je na uvodni tekmi Evrolige v začetku oktobra poškodoval prepono in še ni pripravljen za povratek.

Presenečenje kroga so pripravili novinci v Evroligi, igralci Pariza, ki so zgodovinsko prvo zmago v tem tekmovanju dosegli proti aktualnemu evropskemu prvaku Panathinaikosu. Pred domačimi gledalci so zmagali 84:80.

Odmevno zmago je vpisala tudi Crvena zvezda, ki je sredi Istanbula nadigrala Fenerbahče s 76:56. Beograjčani so ob Monacu, ki bo v sredo gostoval v Barceloni, edini neporaženi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg Pariza je prvo zmago v sezoni vknjižil Partizan, ki je bil doma boljši od Bayern Münchna (86:78), tako da brez zmage ostaja zgolj Virtus iz Bologne, ki je danes doma izgubil z Žalgirisom.

Izidi, 3. krog, torek:

Alba Berlin - Asvel Villeurbanne 84:79

(Žiga Samar ni bil v postavi Albe)

Olympiakos - Olimpia Milano 89:68

(Josh Nebo ni bil v postavi Milana)

Fenerbahče - Crvena zvezda 57:76

Maccabi Tel Aviv - Anadolu Efes 93:91

Baskonia - Real Madrid 76:72

Pariz - Panathinaikos 84:80

Virtus Bologna - Žalgiris 68:71

Partizan - Bayern München 86:78

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.