Košarka

Omić okrepil Budućnost

Podgorica, 07. 10. 2024 10.46 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pri 14-kratnih prvakih črnogorske košarkarske lige, Budućnosti iz Podgorice, so se okrepili z Alenom Omićem, nekdanjim slovenskim reprezentantom. Izkušeni center, ki je letos dopolnil 32 let, je v Podgorici podpisal pogodbo do konca sezone. Glavni trener Budućnosti je Slovenec Andrej Žakelj. Omić, 216 cm visoki center, je bil v Podgorici pri Budućnosti za kratek čas že pred šestimi leti.

Alen Omić
Alen Omić FOTO: Damjan Žibert

V prejšnji sezoni, ko je igral za Cedevito Olimpijo, je v ligi ABA v povprečju dosegal 12,4 točke in 10,3 skoka na tekmo. Po koncu minule sezone slovenski prvaki niso podaljšali sodelovanja z Alenom Omićem. V Sloveniji je začel pri Črnomlju, igral za Zlatorog in leta 2012 okrepil ljubljanski kolektiv, kjer je ostal tri sezone. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Igral je še za Gran Canario, Efes, Unicajo, Hapoel Jeruzalem, Crveno zvezdo, milansko Olimpio, Joventut in Bourg. S slovensko reprezentanco je nastopil na svetovnem prvenstvu 2014 in evropskem prvenstvu leta 2015.

Budućnost nastopa v regionalni ligi ABA in v evropskem pokalu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.