Košarka

Olimpija za začetek povsem povozila Krko

Laško, 17. 09. 2024 19.44 | Posodobljeno pred enim dnevom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.V., STA
Komentarji
3

S torkovo Superpokalno tekmo med Cedevito Olimpijo in Krko se je začela nova sezona pod slovenskimi koši. Dvoboj večnih tekmecev se je v dvorani Tri lilije odvil povsem po notah Ljubljančanov, ki so slavili z visokih 103:73.

Cedevita Olimpija je upravičila vlogo favorita, četudi je nastopila brez štirih tujih igralcev. Tekmo je v svojo korist odločila že v prvem polčasu, v katerem si je nabrala 22 točk prednosti (55:33). Najvišjo prednost je dosegla v zadnjih minutah tekme, ko se je razlika povzpela na 40 točk (96:56).

Pri Cedeviti Olimpiji je imelo šest igralcev dvomestno število točk. Žiga Daneu je bil s 16 točkami ob 100-odstotnem metu MVP superpokala. 16 sta jih dosegla tudi Aleksej Nikolić in Brynton Lemar. Pri Krki sta največ točk zbrala Marc Garcia Antonell in Jakob Čebašek (oba 14).

"Igrali smo, kot smo se dogovorili in kot moramo celo sezono. Bili smo prava ekipa, ki je stala en za drugim. Zadovoljen sem s priložnostmi, ki mi jih ponuja trener, in zaupanjem, ki ga ima vame," je po zmagi dejal Daneu. 

Trener Zvezdan Mitrović pa je dodal: "Fantje so bili motivirani in pokazali so to, kar delamo na treningih. O rezultatu nismo razmišljali, ampak smo hoteli tekmo čim bolje izkoristiti za dve težki gostovanji, ki nas čakata v uvodnih krogih lige Aba in evropskega pokala. Zadovoljen sem tudi s tem, kako so posamezniki izkoristili priložnost in minute, ki so jih dobili."

Za Ljubljančane je to 13. superpokalni naslov in peti v nizu, hkrati pa je to njihova 11. zaporedna lovorika na domačih parketih. Zadnje tekmovanje v Sloveniji, ki ga niso osvojili, je bil pokal Spar leta 2021. Krka ostaja pri petih naslovih v superpokalu, nazadnje je slavila 2016, zadnjo lovoriko pa je osvojila pred več kot tremi leti, slovenski pokal.

"Prelahko smo izgubljali žoge že pri prehodu v napad, kar je tekmec kaznoval z lahkimi koši in hitro prišel do visoke prednosti. Njihova agresivna obramba nam ni dovolila niti metov za tri točke, hkrati pa smo naredili ogromno taktičnih napak. Za mnoge igralce je bila tekma kar manjši šok, saj niso bili pripravljeni na tako agresivno obrambo. A tako bo vsako tekmo v ligi Aba. Potrebujemo vrhunsko predstavo, da se bomo lahko zoperstavili takim ekipam, kot je Cedevita Olimpija," je povedal trener Krke Dejan Jakara.

Konec tedna se bo začela liga Aba. Krka bo v nedeljo gostila Mego, Cedevita Olimpija pa bo gostovala pri FMP (20:50 na VOYO).

Statistika Cedevita Olimpija - Krka
Statistika Cedevita Olimpija - Krka FOTO: Sofascore.com

Izid, superpokal:

Cedevita Olimpija - Krka 103:73 (27:22, 28:11, 27:15, 21:25)
Daneu, Nikolić in Lemar 16; Garcia in Čebašek 14

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yanay
18. 09. 2024 10.51
Vse kaže, da je Olimpija dobro kadrovala, ekipa je tudi s treningi že nekaj dlje, kar se je poznalo. Prava slika pa se bo pokazala na evropskih odrih, ampak, najbrž bo sezona boljša kot lanska. Vesel sem za Daneua, saj je že v drugem delu lanske sezone v Heliosu, po poškodbi takratnega prvega centra, skozi tekme vedno bolj napredoval. Očitno je čez poletje veliko delal, met je izboljšal, še tisto pravo centersko tehniko mora izpiliti. Krka je tudi zelo spremenila ekipo, trener daje priložnost tudi mladim, kar se bo na dolgi rok poznalo, samo ogrodje ekipe morajo ohraniti, deficitarna mesta pa zapolniti s kakovostnimi košarkarji. Ne dvomim pa, da bodo do Novega leta dvigili formo in s tem povezano kakovost igre.
blef
17. 09. 2024 20.51
+3
Krka ni glih merilo ampak bolje je kot, če bi izgubili. Lepo bi bilo, če bi se v Ljubljano vrnili stari časi.
Projekt 2026
17. 09. 2024 20.36
+1
Močni so,bravo!