Košarka

'Ob stvareh, ki jih dosega, enostavno ni mogoče, da ga ne bi občudoval'

Pirej , 06. 07. 2024 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska košarkarska reprezentanca se bo v polfinalu kvalifikacijskega turnirja za olimpijske igre v grškem Pireju pomerila z gostiteljico, ki je v prvem delu brez težav opravila z Dominikansko republiko in Egiptom. V grškem taboru se zavedajo, da pri Slovencih največja nevarnost izvira pri Luki Dončiću, selektor Vassilis Spanoulis pa je o njem spregovoril z izbranimi besedami.

Vassilis Spanoulis
Vassilis Spanoulis FOTO: Fiba

"Seveda ni enostavno zaustaviti Luke. Igralci, kot sta Luka in Giannis (Antetokounmpo), imajo veliko različnih načinov za doseganje točk. Poskušali bomo po najboljših močeh, da ga eliminiramo pri sprejemanju odločitev. Toda košarka ni tenis, na igrišču se igra pet na pet," je dejal Spanoulis, ki se zaveda Dončićevih kvalitet, a hkrati opozarja, da je košarka ekipni šport. 

S tem se strinja tudi košarkar Olympiakosa Kostas Papanikolaou: "Vsi vedo, da je Slovenija odlična ekipa. Vemo, da je Luka izredno pomemben za to ekipo, toda ni sam. To so že dokazali na preteklih večjih tekmovanjih z odlično igro in zmagami nad velikimi ekipami."

Luka je v času za igranja na dresu nosil sedmico v čast Spanoulisa. Ob prihodu v Dallas je bila števila sedem že zasedena, nosil jo je Dwight Powell, zato je izbral številko 77, ki jo nosi še danes. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Luko obožujem kot osebo. Je dobra osebnost z izjemnim karakterjem. Ne moreš biti velik igralec, če nisi velika oseba. In Luka je, podobno kot Giannis, eden izmed njih. Imam veliko spoštovanja zanj. Ob stvareh, ki jih dosega, enostavno ni mogoče, da ga ne bi občudoval. Je inspiracija za veliko otrok," hvale na račun slovenskega zvezdnika ni skrival selektor Grčije, ki je bil eden izmed Dončićevih vzornikov.  

Grška košarka 16 let čaka na olimpijske igre 

Grki že vse od leta 2008 niso igrali na olimpijskih igrah. Tedaj so zasedli peto mesto, nosilec igre pa je bil prav Spanoulis, ki bo tokrat svojo državo skušal popeljati na veliko tekmovanje v vlogi selektorja. 

"Spomnim se igranja na olimpijskih igrah, to je bila izjemna izkušnja. Sodelovati na olimpijskih igrah je velika čast. Zato smo tudi tukaj, da naredimo vse, kar je mogoče, da se uvrstimo v Pariz," je povedal Spanoulis.

Kostas Papanikolaou
Kostas Papanikolaou FOTO: 24ur.com

Papanikolaou pa je dodal: "Pripravljeni smo na to srečanje. Želimo si igrati za našo državo na tako veliki tekmi pred našim občinstvom. Komaj čakam, to bo izjemna tekma, polna borbe. Uvrstitev na olimpijske igre bi bila zame uresničitev sanj. Ko sem leta 2009 prišel v reprezentanco, sem sanjal o tem. Odrasli smo s spremljanjem naših idolov, kot sta Spanoulis in (Dimitris) Diamantidis, sedaj pa smo mi zgled otrokom."

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amor Fati
06. 07. 2024 10.35
+1
Sej bi napisal kaj lepega, ampak o Lukatu preprosto ne najdem lepih besed. Upam, da bo vsaj danes igral za ekipo.
dinozaver79
06. 07. 2024 09.42
+3
velikan evropske kosarke spanoulis
Pig Brother
06. 07. 2024 08.52
+3
in kdaj je tekma???? recimo jz bi to vedno dopisal zraven
gullit
06. 07. 2024 09.48
+3
Tekma ob pol 5. Prenos na Sporttv1, šk 4.
Gasper4690
06. 07. 2024 08.42
-1
Sam da ne bi spet sekulic kriv ob morebitnem porazu..dve razlicni igri in sedaj je kriv selektor..kdo je tukaj nor..proti hrvatom so bli pod velkim pritiskom ker je nevedna javnost od njih pricakovala gladko zmago..a poimensko hrvaska mocnejsa..ne more bit selektor kriv ce so igralci brez energije ali pa to tako izgleda ker so samo preetraseni od vsega pritiska,kar je najverjetnejsi razlog za poraz proti hr..doncic je verjetni zacutil da so vsi drugi prestraseni in potem tudi on ni bil pravi..kje so zdej uni k so govoril da ne bomo zgubil proti hr...razni stajerc,castrum gulit in podobni poznavalci zenskih skokov
JOSEPH HAYDN
06. 07. 2024 10.03
+3
Mogoče je pa Nova Zelandija res zanič, medtem ko Hrvaška ni. Na to nisi pomislil
gullit
06. 07. 2024 10.13
+3
Boli, boli uf kako boli ker smo bolj uspešni v športu. Malo rakije pa bo bolečina popustila.
Gasper4690
06. 07. 2024 08.37
-4