Košarka

VIDEO: Novi trener Uniona Olimpije še ni znan

Ljubljana, 06. 12. 2008 14.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nada Pavšin
Komentarji
22

Po prekinitvi sodelovanja z Aleksandrom Džikićem vodstvo kluba na trenerskem stolčku Uniona Olimpije obljublja slovenskega strokovnjaka.

Aleksandar Džikić
Aleksandar Džikić FOTO: Damjan Žibert

Predsednik Uniona Olimpije Dušan Mitič zagotavlja, da se zaenkrat za zapolnitev trenerskega mesta pogovarjajo le s slovenskimi trenerji, imen pa ni želel izdati. V stik z nekaterimi trenerji so stopili v petek zvečer, ko so se sporazumno razšli z Aleksandrom Džikićem. Nekdanji trener Ljubljančanov sicer ni sam podal odstopa, temveč mu je prekinitev sodelovanja ponudilo vodstvo, Džikić pa jo je sprejel.

V petek zvečer naj bi bil najbližje Tivoliju trener Gašper Okorn, ki je Zmaje že vodil v sezoni 2006/2007, trenutno pa dela na Poljskem. A njegov prihod pod Rožnik naj bi zavrnili predstavniki sponzorjev. V igri je seveda še nekaj drugih imen, kot so Tomo Mahorič, Memi Bečirović, Jure Zdovc ter celo kombinacija Zmago Sagadin in Zoran Martič. Največ možnosti se pripisuje prav novemu selektorju slovenske reprezentance Juretu Zdovcu, ki pa je sinoči zagotovil, da se z njim še nihče iz kluba ni pogovarjal. Predsednik Dušan Mitič je danes dejal, da jih nihče od tistih, s katerim so komunicirali, še ni zavrnil.

Aleksandar Džikić ne bo takoj zapustil Ljubljane:''Nekaj dni bom zagotovo še ostal tu in užival. Nikomur nič ne zamerim. Sprejel sem prekinitev pogodbe, ker je to pač v interesu kluba. Zagotovo sem v preteklosti naredil kakšne napake, vendar se mi zdi pomembneje, kako se potem na napake odzoveš in kako nadaljuješ. Žal mi je, da se je tako končalo.''

Novi trener bo znan najkasneje do ponedeljka, nocojšnjo tekmo lige NLB proti Hemofarmu pa bo vodil pomočnik trenerja Gašper Potočnik.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

igor.zemljic1@telemach.net
07. 12. 2008 16.48
Seveda je najlažje vedno odstaviti trenerja,ker gre pač za eno osebo,če pa pogledamo na igralski kader pa vidimo, da Olimpija letos razpolaga z povprečnimi igralci,ki imajo podporo v sicer izkušenih,a utrujenih seniorjih,ki jih pestijo neprestane poškodbe. Razen tega pa vsi ti igralci z izjemo 2-3 delujejo nesamozavestno in prestrašeno na igrišču in zato ne morejo dati niti tistega,kar so sposobni. Na začetku sezone so vsi zatrjevali,da gre za perspektivne mlade ljudi in,če je temu res tako jim je treba dati več časa,ne pa,da se od njih zahteva takoj nekakšen rezultat pod pritiskom in potem se zgodi ravno to,kar se je sedaj. Sicer pa se ponavlja že stara zgodba v KK Olimpiji in vprašanje je,kdaj bo tega res konec?
sebach93
07. 12. 2008 00.55
Je bil že cajt da so ga odstavl. Pa še kšne okrepitve morjo tut dobit.
Ibrahimović_Ibra
06. 12. 2008 20.50
Če so že Đikiča vn vrgl pol bi lahka uzel za trenerja Okorna! Sam vseen Đikić je najjači. To so igrauci krivi za to oz, tako stanje kot je!!
zack12
06. 12. 2008 20.44
skofnajaci 12-dej mau več povej kva s mislu, ejga...????
skofnajaci12
06. 12. 2008 20.24
Jaoo..škoda..:/
zack12
06. 12. 2008 17.44
Preberte na rtvslo.si-opravili so razgovor s Sagadinom, ne izključuje možnosti vrnitve....če je to res je na potezi uprava kluba-samo bojim se da se bojijo za svoje stolčke...ali pač ne- pustimo se presenetiti
airAIR
06. 12. 2008 16.55
Moram reči, da mi je prav žal kako se v Sloveniji prenekateri igrajo s športno, predvsem košarkarsko znamko Olimpija, katera ne more zapluti v mirnih vodah vse od padca dinajstije Sagadin-Lorbek. Košarkarska naveza, katerih pridelek sadov se lahko pobira tudi v današnjem času, vendar še žal samo v članski reprezentančni odpravi, kjer igrajo košarkarji izučeni v času delovanja omenjene dvojice. Pa tudi ti sadeži počasi pa vendar vidno izginjajo. V reprezentanci imamo še za vsega 4-5 let konkurenčno evropsko ekipo, potem, pa tudi tega ne bo več v kolikor se že enkrat ne zbudi ta naša gonilna sila košarke, ki ni nihče drug in le ena sama zdrava olimpijina šola košarke. Zato srčno upam, da vsi tisti, katerih v Sloveniji premoremo dovolj, da lahko vspostavijo zdrave temelje še za nadaljne generacije košarkarskih uspehov ukrepajo preudarno predvsem pa dolgoročno. Naj se enkrat že vspostavi vspostavi vodilna struktura z željo po dobrem delu (sedanja menim, da zadostuje merilom), naj se končno začrta maksimalno dobro delo v mlajših selikcijah, kjer bi lahko mlajše košarkarske selekcije delovale po celotni Sloveniji, ne le v Ljubljani. Trdno sem prepričan da si vsak mlad košarkar želi trenirati v najboljši in najbolj uveljevljeni kjošarkarski sredini ali Olimpijini košarkarski šoli. Vendar pa nekdo iz Štajerskega, Prekmurskega, Koroškega, Primorskega konca Slovenije te možnosti praktično nima oz. so minimalne. In v kolikor bi po posameznih regijah delovali nekakšni Olimpijini košarkarski centri z vsemi mladinsimi generacijami in kateri bi imeli program delovanja zasnovan po enakih merilih, bi bila velika verjetnost, da Slovenija dobi novega Boštjana Nachbarja (kateri bi lahko vodil Olimpijin košarkarski center na Primorskem - s svojim poletnim kampom odraža veselje po delu z mladimi), Sanija Bečiroviča (kateri bi lahko vodil Olimpijin košarkarski center na Štajerskem Koroškem in Prekmurju - s svojo šolo je pokazal velik interes po vzgoji mladih košarkarjev, prav tako veliko o Olimpiji govori njegov oče), Matjaža Smodiša (Dolenjska), Primoža Brezca (Gorenjska), Raša Nesteroviča (Osrednja Slovenska)... Se pravi, da je potrebno končno vspostaviti željo in cilj kako se stvari lotiti v mladinskih selekcijah, ker le in samo delo z mladimi prinaša pozitivne rezultate. Problemov pri financiranju posamznih centrov po regiji praktično ne saj pozitivno športno delo z mladimi vedno prinese posluh sponzorjev v kolikor pa je prisotno javnosti poznana športna osebnost, pa toliko več prednosti. Vedno je pomembna tudi izbira trenerja članske selekcije Olimpije, kateri mora biti trener z širokim košarkarskim znanjem, po možnosti Slovenec, z jasnimi cilji, avtoritativen (po veliki možnosti brez arogance), ambicijozen in željan ter sposoben dela na dolgi rok (Tomo Mahorič).
JeanLuc
06. 12. 2008 16.30
mahorič lh kr tm ostane k je nazadne k je vodu olimpiji je čim k je zagustilo spizdu. jst osebno bi bil z zdovcem čist zadovoln
Neo Neo 1
06. 12. 2008 16.28
Se jaz javim za vodit to olimpijo... Dobra lastnost da sem dober govorec in znam prepričat človeka v marsikaj... Povrh znam pa še slovensko govorit...
in-bolek
06. 12. 2008 16.13
Olimpija išče trenerja da \"poštuka\" tole sezono do konca za kej več ni denarja, Zmago pa ne bo prišel razen, če se ne podpiše dolgoročna pogodba. Če bi bil fer, ker je itak poln in je nekaj stvari za J. bi lahko podpisal eno \"normalno\" pogodbo z Olimpijo.
Foen
06. 12. 2008 16.12
dej mohoriča nazaj banda lopovksa. pravi profi je bil, pa ste ga ogulfal.trener v vzponu totaln talent pa so ga zjebal
zack12
06. 12. 2008 15.58
tud na Gorenjskem smo za SAGADINA. Na vas Ljubljančanih pa je, kje hočete biti?? Treji v državnem prevenstvu ali med desetimi v Evropi....!!!!!
Definbahija
06. 12. 2008 15.53
Upejmo d zberejo Sagadina k čene nebo neč več s te Olimije. Drugi nimajo za burek prot Sagadinu. Enkrat je pisalo na plakatu\" no more fast food, time for Sagadin\"
Skynet
06. 12. 2008 15.51
urbant: Zdovc bo tok zamoril igro, da bomo lah zaspal med tekmami- to je njegou slog, kar se tiče Okorna pa pomojem mnenju nima dovolj izkušenj- in Olimpija zdele ni pravi klub za nabiranje le teh. LP
urbant
06. 12. 2008 15.45
sam ne mi s tem sagadinom ko nima pojma o košarki....okorn ali zdovc ostalo pri meni ne pride v poštev
Skynet
06. 12. 2008 15.41
Če Sagadina ne zberejo bom uletu v pisarno vodstva jest in naredu red :D
COMCOM
06. 12. 2008 15.11
PA KVA TEB NI JASN PA KJE MAŠ DOKAZE PROSM TE
Xaz
06. 12. 2008 14.56
Mah Kaksen Sagadin... Da jih bo spet ukradel...
_vanilla_
06. 12. 2008 14.50
Sagadin naj pride, ostalo bo vse oslarija.
Ulikses
06. 12. 2008 14.33
slovenski strokovnjak za košarko...a to obstaja?! to je skoraj tako eksotično kot slovenski strokovnjak za fuzbal al pa smučanje...