Košarka

Nova sezona lige NBA se bo začela 22. oktobra

New York, 16. 08. 2024 11.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji v severnoameriški košarkarski ligi NBA bodo prvič stopili na parket 22. oktobra, je objavila liga. Šesto sezono zapored bo v dresu moštva Dallas Mavericks v njej zaigral tudi Luka Dončić, ki mu bo družbo delal nov soigralec Klay Thompson. Mavericksi bodo sezono začeli 24. oktobra, ko bodo gostovali pri San Antoniu.

Luka Dončić od leta 2018 igra v dresu Dallas Mavericksov
Luka Dončić od leta 2018 igra v dresu Dallas Mavericksov FOTO: AP

Luka Dončić se bo moral tako za uvod med drugim najprej zoperstaviti najboljšemu novincu lanske sezone, Francozu Victorju Wembanyamu, in novi okrepitvi "ostrog", branilcu Chrisu Paulu, za katerega bo to že dvajseta sezona v ligi NBA.

Ljubljančan je v lanski sezoni v rednem delu v povprečju dosegal 28,9 točke na tekmo. Na podobni strelski ravni je bil tudi v končnici, kjer se je prvič prebil do finala, v katerem ga je že mučila poškodba, klubu pa ni uspelo osvojiti drugega naslova prvaka po letu 2011. Dončić bo s soigralci redni del sezone zaključil 13. aprila, ko ga čaka gostovanje pri moštvu Memphies Grizzlies.

Do takrat se bo skupaj s soigralci v sklopu tedna NBA rivalov 25. januarja pomeril še z z branilci naslova Boston Celticsi. Moštvi se bosta še enkrat srečali 5. februarja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Kelti" bodo lov na 19. naslov prvaka lige NBA začeli 22. oktobra z gostovanjem v New Yorku pri Knicksih.

Isti dan kot Dončić bo novo sezono začel tudi najkoristnejši igralec lige v lanski sezoni Nikola Jokić. Njegov Denver bo 24. oktobra doma gostil Oklahomo, pri kateri se mu bo s svojim košarkarskim znanjem nasproti postavil branilec Shai Gilgeous-Alexander.

Na tej tekmi bo na svojo priložnost čakal tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar, ki se vrača po težki poškodbi kolena.

Lebron James bo z 22. odigrano sezono v ligi NBA izenačil dosežek Vinca Carterja. Z moštvom Los Angeles Lakers pa bo najprej gostoval pri Minnesoti.

Vlatko Čančar
Vlatko Čančar FOTO: AP

Liga NBA letos ne bo omejena zgolj na tekme v Združenih državah Amerike, saj bodo trije dvoboji odigrani v tujini. Ekipi Miami Heat in Washington Wizzards se bosta 2. novembra pomerili v prestolnici Mehike, Ciudad de Mexicu, medtem ko se bosta 23. in 25. januarja med sabo v Parizu dvakrat udarili še ekipi Indiana Pacers in San Antonio Spurs.

Pozornost javnosti utegne pritegniti še dvoboj dveh Francozov, ki sta v zadnjih letih na naboru lige NBA pritegnila veliko zanimanja. To sta že omenjeni najboljši novinec Wembanyama in prvi na letošnjem naboru Zaccharie Risacher. Slednja bosta drug proti drugemu zaigrala dvakrat, in sicer 19. decembra ter 5. februarja, ko bosta na sporedu tekmi med San Antoniom in Atlanto, katere barve brani Risacher.

Vsako moštvo bo v rednem delu odigralo 82 tekem. Tekma vseh zvezd bo na sporedu 16. februarja. Končnica se bo začela 19. aprila. Prva tekma finala bo na sporedu 5. junija.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mistik
16. 08. 2024 15.16
+0
Kerga še to zanima bedaki neumni
titomeni
16. 08. 2024 14.37
+5
Ne vem zakaj odpirate clanke ki vas ne zanimajo?! Jaz tudi ne odpiram fuzbala pa politike pa nikjer ne jamram da jih je prevec.. Saj ni tako tezko podrsat mimo članka
Delavec_Slo
16. 08. 2024 13.59
-2
Aha, se je že začelo, no vsaj novic z cro bo zmanjkalo!
Betuul
16. 08. 2024 13.51
-3
Evo dončič je že gor ! Gajn bi bilo da bi prvi na parket tak za štos pritrkal z “gorenjskim planšarskim zvoncem”
Juzles Iters
16. 08. 2024 13.17
-5
"Nova sezona lige NBA se bo začela *22. oktobra*"... .. Evo. Košarka je tudi uradno zimski šport. Redni del se konča v začetku aprila, podobno kot smučarski skoki ali alpsko smučanje...