Košarka

Nova kiparska nezgoda, tokratna žrtev je Dragićev nekdanji soigralec

Miami, 28. 10. 2024 21.50 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji klub Gorana Dragića Miami Heat je na poseben način počastil svojo največjo zvezdo, Dwyana Wada. Pred domačo dvorano 'vročice' zdaj stoji bronast kip, ki pa je največ pozornosti pritegnil zaradi svojega nenavadnega videza.

Na dogodku, ki je pritegnil ljubitelje košarke iz vse Amerike, so na osrednji slovesnosti razkrili "impresivno" skulpturo, ki naj bi predstavlja Dwyana Wada v njegovi legendarni pozi. Ob odkritju so se zbrali številni pomembni predstavniki ekipe, vključno s trenerjem Erikom Spoelstro, predsednikom Patom Rileyjem in lastnikom Mickeyjem Arisonom. Prisotni so bili tudi njegovi številni nekdanji soigralci.

Wade, ki je z Miamijem osvojil tri naslove NBA prvaka in prejel priznanje za najboljšega igralca finala leta 2006, je prvi igralec v zgodovini kluba, ki je počaščen s kipom pred domačo dvorano. Delo sta ustvarila priznana umetnika Omri Amrany in Oscar León, ki sta se podpisala tudi pod kipa Michaela Jordana v Chicagu in Kobeja Bryanta v Los Angelesu. Wade, ki je večino svoje kariere preživel v Miamiju, je v svojem govoru ob razkritju kipa poudaril pomen svoje poti v klubu in podporo, ki jo je skozi leta prejemal od oboževalcev in soigralcev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Wade, ki je tudi član košarkarske hiše slavnih je ob razkritju kipa dejal: "To je noro. Ne morem verjeti. Kdo je ta fant?" In isto vprašanje so si kmalu po tem postavljali ljubitelji košarke po celotnem svetu. Največjo težavo predstavlja predvsem obraz kipa, ki po vseh objektivnih merilih nima veliko skupnega z obrazom košarkarja, ki naj bi ga upodabljal.

  • BRICKS 1
  • BRICKS 2
  • BRICKS 3
  • BRICKS 4
  • BRICKS 5
  • BRICKS 6
  • BRICKS 7

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.