Košarka

Nov trener Cedevite Olimpije: 'Luknje verjetno so, a ni več proračuna'

Ljubljana, 08. 08. 2024 14.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.D., STA
Komentarji
7

Lanska sezona je preteklost, čeprav bo težko pozabljena, pred (večinoma novimi) košarkarji Cedevite Olimpije pa je pripravljalno obdobje, v katerem bo nov trener Zvezdan Mitrović v vse težji konkurenci poskušal doseči občutno boljše rezultate od lanskih. Na prvi dan priprav so mu bili na voljo skoraj vsi košarkarji, zdaj pa sledi obdobje spoznavanja in uigravanja.

Od ekipe iz minule sezone so ostali le štirje - kapetan Jaka Blažič, Gregor Glas, Rok Radović in DJ Stewart. Novi igralci v Ljubljani so Devin Robinson, DeVante Jones, Aleksej Nikolić, Brynton Lemar, Martinas Geben, Lovro Gnjidić, Bine Prepelič, Derek Ogbeide in Žiga Daneu.

Nov je tudi trener. Črnogorec Zvezdan Mitrović je na današnjem prvem skupnem treningu v dvorani Stožice povedal: "Vse je novo, novi igralci, novi ljudje. Še vedno je dosti neznank. V okviru finančnih zmožnosti smo sestavili dobro ekipo. Iskali smo kakovostne fante, igralce, ki so motivirani in lačni rezultata ter uspeha. Želimo videti ekipo, ki od sebe daje dobro energijo in ki bo prinesla dober rezultat. Delati moramo zavzeto in ustvariti homogeno ekipo, ki bo konkurenčna vsem, ki nam bodo stali nasproti."

Zbranim novinarjem je zagotovil tudi, da dodatnih okrepitev ne bo, saj "ni več proračuna." Dodal je še, da je sestavljanje ekipe veliko bolj preprosto, ko nimaš visokega proračuna, saj je število potencialnih okrepitev majhno.

Na prvem treningu so se članski ekipi pridružili mladi Martin Tonejc, Ian Lazarevski in Djibril Samba Gueye. Zaradi manjše poškodbe stegenske mišice bo Gregor Glas uvodni del priprav opravil po prilagojenem programu.

Španec Chechu Mulero, novi športni direktor Cedevite Olimpije, je dodal: "Čas je za delo, saj smo nova ekipa, z novim trenerjem in veliko novimi igralci. Upam, da je pred nami dobro pripravljalno obdobje, med katerim bomo odigrali več pripravljalnih tekem. To je ključno obdobje v sezoni. Upam, da ne bomo imeli težav s poškodbami."

Cedevita Olimpija bo do prve uradne tekme nove sezone 17. septembra v slovenskem superpokalu predvidoma odigrala osem pripravljalnih tekem. Prva jo čaka 16. avgusta v Kranjski Gori z Zlatorogom, vrhunec priprav pa bo prijateljski turnir v Ljubljani v začetku septembra, na katerem bodo igrale tri ekipe iz Evrolige.

Liga ABA se bo začela po 20. septembru, 25. septembra pa je na sporedu že prvi krog Evropskega pokala.

"Vsi smo pripravljeni za delo, spočiti in sveži. Zelo pomembno je, da imamo pravo miselnost od prvega dne in da dan za dnem napredujemo ter v sezono vstopimo čim bolje pripravljeni," pa je dodal kapetan Jaka Blažič.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rookoko
09. 08. 2024 17.49
Zakaj se vedno vlačijo balkance, ki jih nikjer drugje več nočejo?
yanay
08. 08. 2024 19.16
+3
Najbrž ga novi trener ne bo tako biksal, kot ga je prejšnjo sezono Piangiani. Pa tudi vodstvo kluba bi moralo malo znižati apetite, saj z nizkim proračunim ne moreš delati čudežev. Pa vendar, če bo strategija usmerjena v dolgoročno planiranje, da se ustvari neko zdravo jedro ekipe, ki bo skupaj vsaj tri leta, z dodatkom smotrnih okrepitev na slabše zasedenih položajih, potem se lahko nadejamo tudi boljših rezultatov. Predvsem pa je potrebno kaliti mlade z dovolj zajetno minutažo, da bodo v doglednem času postali nosilci ekipe. Recimo, lansko sezono, ko je Daneu v Heliosu začel dobivati več minutaže, je začel v kakovosti igre lepo rasti. Za svojo velikost je hiter, gibčen, manjka mu še nekaj jajc za prerivanje pod košem in pa seveda mnogo boljša centerska tehnika. Met ima kar soliden ni pa še zanesljiv, kar se pozna pri oklevanju pri metu, za kar potrebuje še kar nekaj dodatnega treninga, seveda pa to potrebujejo tudi ostali mladci.
Rookoko
09. 08. 2024 17.49
JOSEPH HAYDN
08. 08. 2024 16.54
+2
Res optimistična izjava tik pred začetkom sezone... Znova bodo v slovenski ligi razbili tisto bogo Krko, medtem ko bodo kanta za nabijanje v aba ligi in eurocupu. Vodstvo je res nesposobno do amena in klub tone globlje vsako sezono
Bozjidar
08. 08. 2024 15.49
+7
Hrvati,grobarji slovenske košarke🥲
wsharky
08. 08. 2024 15.24
+2
glede na to, koliko so lani zaslužili na stavnicah zaradi vseh porazov, ne bi smeli imeti težav z denarjem
Amor Fati
08. 08. 2024 15.19
+0
Jz se tudi ne spomnem lanske sezone. A so v eurocupu sploh dosegli kakšno zmago?