Košarka

Zgolj Prepelič ne bo dovolj: Trenutno nimamo organizatorja igre

Ljubljana, 25. 10. 2023 22.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
2

Cedevita Olimpija je v ljubljanskih Stožicah doživela še četrti poraz na četrti tekmi v evropskem pokalu. Tokrat je bil močnejši ukrajinski Prometej (90:83), kljub obetavni predstavi povratnika Klemna Prepeliča (16 točk, 11 podaj) pa vodstvo kluba skrbi poškodba organizatorja igre Justina Cobbsa.

Ljubljančani so na koncu tekme bili nemočni, čeprav velik del srečanja nasprotniki iz Ukrajine niso bili dominantni. V središču pozornosti je razumljivo bil Klemen Prepelič, ki je na uradni tekmi zaigral prvič po sedmem septembru letos, ko je na svetovnem prvenstvu zastopal slovensko reprezentanco. Kljub dejstvu, da je z novimi soigralci bil prisoten na zgolj enem treningu pred tekmo, je že v prvo moral odigrati izjemno pomembno vlogo. 

Organizator igre Justin Cobbs je že po treh minutah igre doživel poškodbo noge in pomočnik trenerja Simoneja Pianigianija, Andrea Turchetto je bil prisiljen nekdanjega igralca Valencie uporabiti na njemu tujem položaju organizatorja igre. "O Klemnu in ostalih ne moremo reči nič slabega, saj vsi igrajo v skladu s svojim potencialom, ampak kot moštvo moramo najti kemijo. Našli jo bomo le če bomo lahko igrali vsakega igralca na njegovem položaju. V tem trenutku je Klemen enkrat treniral z nami. Načrt je bil, da bi 10, 12 minut igral na položaju organizatorja igre in skupaj igral največ 20 minut. Na koncu je igral 31 minut, od tega 30 minut kot organizator igre. Igral je dokaj dobro in zagotovo nam bo pomagal. Naredil je nekaj napak, ampak o njem ne morem reči nič slabega," je o predstavi Prepeliča, ki je poleg 16 točk, 11 podaj in treh skokov nabral tudi sedem izgubljenih žog, dejal Turchetto.

Prepeliča sta pohvalila tudi nova soigralca D.J. Stewart (17 točk, 5 podaj) in Karlo Matković (18 točk, 8 skokov). "Poskrbi, da se vsi počutijo dobro. Ob podajah vedno sprejme pravo odločitev," je dejal Američan, Hrvat pa dodal: "Prepelič nam bo prišel prav."

Izpostavil je tri statistična področja zaradi katerih so zmaji na koncu morali priznati premoč nasprotnikom: "Začeti moramo s tremi številkami. Imeli so 22 skokov v napadu. Vedeli smo, da so najboljše moštvo v tekmovanju v skokih v napadu. Dovolili smo jim preveč skokov, še posebno ob koncu druge četrtine, ko smo vodili šest do osem točk. Tudi, če smo odigrali dobro v obrambi, so oni znova prišli do žoge in zlahka dosegli koš. Druga številka je naših 16 izgubljenih žog, to je preveč. Zadnja številka je šest od 24 zadetih metov za tri. Jasno se spomnim šest ali sedem metov z razdalje, ko smo bili odprti in nismo dosegli koša."

Statistika tekme Cedevita Olimpija- Prometej
Statistika tekme Cedevita Olimpija- Prometej FOTO: Sofascore.com

 

Kljub rezultatsko izjemno slabem začetku sezone, pa je pomočnik Pianigianija še vedno optimističen: "Imamo veliko mladih igralcev. Seveda zmagovanje pomaga vsakemu moštvu, da igra bolj navdušeno in sproščeno, ampak iskreno ima to moštvo zelo dobro delovno vnemo. Seveda delamo napake. Težava je, ker moramo vsak dan reševati nove ovire, a vsi trdo delajo."

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tolovajmataj
27. 10. 2023 14.44
pa boljšega trenerja!
Amor Fati
26. 10. 2023 08.08
+2
Ti fantje potrebujejo vsaj še dva meseca za uigravanje. Šele potem bodo prišli pozitivni rezultati. ;)