Košarka

Nora 'turneja' nemškega kluba, v petih dneh tri tekme na treh kontinentih

Portland, 17. 10. 2024 12.10 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Medtem ko ljubljanska Cedevita Olimpija blesti v skupini B Evropskega pokala in se ukvarja z 'napornim' urnikom, napolnjenim s tekmami regionalne Lige ABA in evropskimi obveznostmi, nemški Ulm z enakim izkupičkom treh zmag in enega poraza zaseda četrto mesto v skupini A. Vodstvo nemškega kluba pa je svojim košarkarjem pošteno otežilo že tako naporno delo, saj bodo zaradi nepotrebnega prijateljskega obračuna z NBA moštvom iz Portlanda v petih dneh morali odigrati tri tekme na treh kontinentih.

Ulm je v noči na četrtek ob četrti uri po našem času odigral prijateljsko srečanje s Portland Trailblazers in izgubil z izidom 111:100. Za NBA moštvo je to bil predzadnji pripravljani obračun pred začetkom nove sezone, Ulm pa je svojo sezono začel že 22. septembra. Takoj po tekmi so košarkarji Ulma morali skočiti na letalo in odleteti nazaj v Evropo, kjer jih že v soboto čaka obračun nemške košarkarske lige z Oldenburgom na severu Nemčije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nato sledi nov let do Kanarskih otokov, ki so sicer politično del Španije in posledično EU, geografsko pa pripadajo afriškemu kontinentu. Tam bo Ulm 22. oktobra proti Gran Canarii odigral še tretjo tekmo na tretjem kontinentu v petih dneh. Zanimivo je, da je Ulm bil zelo blizu še bolj neverjetnemu dosežku, saj je tri dni pred obračunom s Portlandom igral v Carigradu proti Bešiktašu. Če bi nemški klub takrat igral proti Fenerbahčeju, ki se nahaja v azijskem delu Carigrada le nekaj kilometrov bolj vzhodno, bi v osmih dneh odigral kar štiri tekme na štirih različnih kontinentih.

Portland Trail Blazers, oslabljeni zaradi številnih odsotnosti, so doživeli manjši šok v drugem polčasu, a so vseeno uspešno opravili nalogo in premagali Ulm s 111:100. Nemci so se v drugem polčasu vrnili po zaostanku 20 točk, a Blazersi vodstva niso nikoli izpustili iz rok in so na koncu zanesljivo zmagali. Pri Portlandu je manjkalo kar nekaj ključnih košarkarjev, igralec tekme pa je bil Scoot Henderson, ki je dosegel 23 točk.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

romeno
17. 10. 2024 14.17
Super. Jaz pa naj se vozim s kolesom in po možnosti kupim avto na baterije, da ne bom preveč onesnaževal okolja.