Košarka

Nikolić kljub zmagi svari zmaje: Tak padec se nam preprosto ne sme zgoditi

Ljubljana, 16. 10. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 6 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Cedevita Olimpija je v torek v Stožicah v četrtem krogu Evropskega pokala z izidom 76:72 premagala Lietkabelis in zabeležila še tretjo zmago na prvih štirih tekmah v tem tekmovanju. Kljub slavju pa skrbi slaba igra v tretji četrtini, ki bi domače skoraj stala zmage.

Ljubljančani so na tretjem medsebojnem obračunu z Lietkabelisom zabeležili prvo zmago, Litovci pa so doživeli četrti poraz v Evropskem pokalu. Cedevita Olimpija po novi zmagi zaseda četrto mesto v skupini B, ki bi ob koncu skupinskega dela vodilo v osmino finala.

Zmaji so v prvem polčasu igrali odlično v napadu in obrambi.  A slaba tretja četrtina, v kateri so gostje zaostanek z 20 točk znižali na deset, je skoraj bila usodna. Na koncu so se Ljubljančani vendarle zbudili in zmagali z izidom 76:72.

"Tak padec se nam enostavno ne sme zgoditi. Moramo gledati naprej in graditi igro, da bomo v prihodnje čim boljši. Nikoli se ne smemo sprostiti v igri. Prelahko so se vrnili. Na koncu smo vseeno pokazali kakovost ekipe in zdržali psihološki pritisk. Oni v prvem polčasu niso zadeli ničesar, ampak tako je bilo, ker smo mi bili agresivni v obrambi, v drugem polčasu pa tega nismo imeli. Vrnili so se in sprostili. A tudi take nalete moramo zdržati. Zmaga je vedno dobrodošla," je po obračunu dejal slovenski reprezentant Aleksej Nikolić, ki je tekmo zaključil s petimi točkami, tremi skoki in tremi podajami.

Znova je izstopal Devin Robinson, ki je po odločilnem metu proti Splitu minuli konec tedna znova igral odlično v napadu, čeprav je tekmo začel na klopi za rezerviste. Na koncu je bil strelsko najbolj učinkovit igralec tekme s 17 točkami. "Prišli smo na igrišče in igrali z veliko dobre energije. Vedeli smo, da bo težko, da bo nasprotna ekipa igrala agresivno, zato smo jim želeli čim hitreje pobegniti. Igrali smo borbeno, tekmovalno in imeli odličen prvi polčas. V drugem smo malo popustili, a to je košarka," po tekmi ni bil pretirano zaskrbljen Robinson.

Na klopi zmajev znova ni bilo glavnega trenerja Zvezdana Mitrovića , ki še okreva po operaciji hrbta. Moštvo je znova vodil njegov pomočnik Đorđe Adžić, ki se zaveda, da bodo njegovi varovanci v prihodnje morali biti veliko bolj dosledni. "Po rezultatu in energiji smo imeli dve različni polovici. Prvi polčas smo igrali zelo dobro, kot ekipa. Osredotočeni smo bili na nekatere elemente igre, ki smo si jih zadali za cilj. Žal pa se na začetku drugega polčasa stvari niso odvijale po našem načrtu. Iskali smo rešitve, izgubili obrambni ritem, a zmaga je zmaga. Imamo tri zmage in en poraz, na domačem igrišču smo postavili temelje. Oba cilja tega tedna – zmaga nad Splitom in Lietkabelisom – sta dosežena, čeprav ni izgledalo najboljše. Imamo novo zmago in iz tega moramo še naprej rasti kot ekipa," je po tekmi dejal Adžić.

14 točk je dosegel kapetan Jaka Blažič, s po 10 pa sta mu sledila DJ Stewart in Devante Jones. Kapetan Blažič se je povzpel na sedmo mesto večne lestvice strelcev v Evropskem pokalu. Nova preizkušnja za Cedevito Olimpijo sledi že v petek, ko se bodo Ljubljančani v petem krogu lige ABA soočili z Igokeo. Na evropski parket bodo znova stopili prihodnjo sredo v Grčiji pri Arisu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.