Košarka

Nekdanji zvezdnik lige NBA naznanil svojo upokojitev

Brooklyn, 03. 07. 2024 13.10 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Žan T. Urbanija
Komentarji
0

Štirikratni udeleženec tekme vseh zvezd Kemba Walker je naznanil svojo upokojitev. 34-letnik je v minuli sezoni nastopal v Evroligi za AS Monaco. Svojo odločitev je sporočil prek družbenega omrežja X.

Kemba Walker je bil izbran kot deveti na naboru lige NBA leta 2011 s strani ekipe iz Charlotta, takrat še z imenom 'Bobcats'. Po nekaj sezonah in preimenovanju ekipe v Charlotte Hornets je Walker dosegel svoj prvi preboj z uvrstitvijo na tekmo vseh zvezd lige v sezoni 2016/2017. Dve sezoni kasneje je dosegel vrhunec svoje kariere, ko je začel vseh 82 tekem, v povprečju pa dosegal 25,6 točke na tekmo in bil izbran v tretjo ekipo sezone.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Kot bi živel svoje sanje," je zapisal Walker v objavi na omrežju X. "Ko se ozrem nazaj, še vedno ne morem verjeti, kaj vse sem dosegel v svoji karieri."

Kemba Walker v dresu Bostona
Kemba Walker v dresu Bostona FOTO: AP

Leta 2019 se je preselil v Boston. Keltom je v naslednji sezoni pomagal pri uvrstivi v finale lige NBA, a to je bil tudi vrhunec njegove kariere v najtrofejnejši franšizi lige. Boston ga je nato zamenjal v Oklahomo, kjer je dosegel dogovor o odkupu pogodbe in se nato pridružil ekipi iz New Yorka.

Kemba Walker je v sezoni 2022/23 odigral devet tekem skupaj z Luko Dončićem za Dallas Mavericks. To je bila tudi njegova zadnja ekipa v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.
Kemba Walker je v sezoni 2022/23 odigral devet tekem skupaj z Luko Dončićem za Dallas Mavericks. To je bila tudi njegova zadnja ekipa v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. FOTO: AP

Walker je svojo 12-letno kariero v NBA zaključil s povprečjem 19,3 točke, 5,3 podaje in 3,8 skoka na tekmo. Je vodilni strelec v zgodovini Charlotta v več kategorijah, vključno s točkami (12.009), zadetimi trojkami (1283) in odigranimi minutami (20.607). Med letoma 2017 in 2020 je štirikrat zapored nastopil na tekmi vseh zvezd. Minulo sezono je igral v Evropi za AS Monaco.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Vem, da brez neverjetne podpore, ki sem jo imel okoli sebe, ne bi prišel tako daleč," je dejal Walker. "Zahvaliti se moram mami, očetu in celotni družini, mojim soigralcem, ki so postali moja druga družina, ter trenerjem, ki so verjeli vame in iz mene izvlekli najboljše."

"Košarka bo za vedno del mojega življenja, tako da to ni slovo. Veselim se, kaj me čaka v prihodnosti," je na koncu še dodal nekdanji, le 183 centimetrov visok branilec.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.