Košarka

NBA: Nachbar zmagal

New Jersey, 16. 03. 2008 09.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ligi NBA sta zaigrala tudi dva slovenska reprezentanta. Boštjan Nachbar se je veselil zmage, Beno Udrih pa je vknjižil poraz.

V severnoameriški košarkarski ligi NBA so odigrali osem tekem, od tega je edini poraz doma vknjižil Milwaukee, ki pa ima olajševalne okoliščine, saj je izgubil proti najboljši ekipi v tej sezoni – Boston Celtics. Kelti so zmagali z 99:77.

Boštjan Nachbar
Boštjan Nachbar FOTO: Reuters

Znova sta zaigrala dva slovenska košarkarja. Boštjan Nachbar je pred domačimi gledalci z New Jersey Nets vknjižil zmago s 117:115 proti Utah Jazz, v 20 minutah, kolikor jih je prebil na igrišču, pa je dosegel 16 točk, tri skoke in podajo. Domače navijače je najbolj navdušil Richard Jefferson, ki je zadel le 1,5 sekunde pred koncem srečanja ter tako jeziček na tehtnici prevesil na stran gostiteljev. S 27 točkami je bil tudi najboljši strelec ekipe. Na drugi strani je Carlos Boozer z 41 točkami izenačil svoj rekord sezone. New Jersey, ki je tokrat že petič zapored ugnal Utah, je večino srečanja zaostajal, potem pa je Nachbar sedem minut pred zvokom sirene zadel za tri točke in tako domačim zagotovil pomemben priključek, ki se je na koncu spremenil v zmago.

Beno Udrih
Beno Udrih FOTO: Reuters

Igral je tudi Beno Udrih, ki je s svojim Sacramentom izgubil pri Phoenixu z 99:127. Udrih je v 27 minutah nanizal devet točk, dva skoka in dve podaji, Kralji pa niso našli orožja, kako ustaviti razpoloženega Amaira Stoudemireja, ki je imel na koncu v statistiki 30 točk. Slednji je k skupnemu izkupičku prispeval še deset skokov. Sonca, ki so dokončno premagala odsotnost Shaquilla O'Neala, so tokrat vknjižila četrto zmago zapored. Izkazal se je tudi Hrvat Gordan Giriček, ki je 17 točk od skupno sezonsko rekordnih 23 dosegel v prvem polčasu. V dresu Sacramenta je bil s 26 točkami najuspešnejši Ron Artest.

V preostalih tekmah so Orlando Magic s 122:111 ugnali Indiana Pacers, Philadelphia 76'ers so bili boljši od San Antonio Spurs s 103:96, Washington Wizards so Los Angeles Clippers premagali po podaljšku s 119:109, Portland Trail Blazers so bili s 107:96 boljši od Minnesota Timberwolves, Golden State Warriors pa so Memphis Grizzlies odpravili s 110:107.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.