Košarka

Mladi slovenski košarkarji v boj za bron

Tampere, 03. 08. 2024 21.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska košarkarska reprezentanca do 18 let je v polfinalu evropskega prvenstva morala priznati premoč zasedbi Nemčije (88:68). Slovence tako v nedeljo čaka tekma za tretje mesto, kjer jim bo nasproti stal poraženec dvoboja med Srbijo in Izraelom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V prvem delu tekme so povedli Nemci, a so jih Slovenci do konca prve četrtine ujeli in prevzeli vodstvo. Z dobro predstavo so ga ohranili do odhoda na odmor. Prvi polčas se je tako končal z minimalno prednostjo Slovenije (41:42). 

Nemčija je v drugem delu igre prikazala bolj agresivno predstavo, s katero si je priigrala odločilno prednost. Slovenci jih niso več uspeli ujeti, Nemci pa so tako vodstvo uspešno ohranili vse do konca srečanja, ki so ga dobili z 88:68.

Med Slovenci je bil strelsko najbolj razpoložen Mark Padjen, ki je dosegel 18 točk. Sledil mu je Urban Kroflič, ki je zbral 16 točk, ob tem pa dodal še sedem skoko in pet podaj.

Kljub porazu so si Slovenci z uvrstitvijo v polfinale priborili mesto na svetovnem prvenstvu do 19 let, ki bo naslednje leto potekalo v Švici. V preteklosti so se Slovenci do 19 let svetovnega prvenstva udeležili že dvakrat, v letu 2003 in 2023.  

Slovensko reprezentanco tekma za bronaste medalje čaka v nedeljo, ko se bo ob 17:30 pomerila s poraženci med Srbijo in Izraelom.  

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yanay
04. 08. 2024 08.59
+1
Škoda! Naši mladi košarkarji so v prvem polčasu še kazali igro, ki jih je krasila do te tekme. Žal je v drugem polčasu prišlo do razpada sistema, dobra obramba Nemčije, preveč neuspešnih samostojnih akcij, fantje so nekako pozabili, da je košarka ekipna igra. Realizacija podaj je bil slaba, grešili so zicerje. Vseeno je prvi cilj dosežen, gremo na svetovno prvenstvo, prihodnje leto. Tekma za tretje mesto bo naporna. Izraelci so zelo dobro pripravljeni, kot da bi imeli za seboj nekaj vojaškega drila. Na tekmi s Srbijo so bili v igri za zmago do zadnje sekunde , ko je Srbom šla trojka v obroč. Imajo dva izvenserijska strelca, Mayerja in Sarafa, slednji bo zanesljivo najboljši strelec tega prvenstva. Mogoče nam bo šlo v pomoč dejstvo, da so Izraelci igrali dva podaljška in so porabili veliko moči, časa za regeneracijo pa bo bolj malo.