Košarka

Minnesotta pred vikendom vseh zvezd zmagala že 39. v sezoni

New York, 16. 02. 2024 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V severnoameriški košarkarski ligi NBA so odigrali zadnje tri tekme pred vikendom vseh zvezd. Najboljša ekipa zahoda, Minnesota Timberwolves, je zabeležila novo zmago, 39. v sezoni, v gosteh je visoko s 128:91 premagala Portland. Tretjeuvrščena ekipa vzhoda, Milwaukee, je izgubila proti Memphisu, zmago v gosteh je z izidom 140:137 zabeležil tudi Golden State.

Minnesota je bila uspešna četrtič zapovrstjo, Portland, ki je tekmo izgubil šestič zaporedoma, je bil nemočen. Da nima možnosti, je pokazala že prva četrtina, ki so jo gosti dobili s 44:14, razlika 30 točk po prvem delu je tudi največja v prvi četrtini vseh tekem sezone.

V nadaljevanju so se domači sicer približali na 10 točk zaostanka (63:73), a je Minnesota odgovorila z delnim izidom 14:4 in spet prišla na varno razliko. Na krajši odmor tako odhaja na prvem mestu zahodne skupine in drugem v vsej ligi, dodatni optimizem pa ji daje pogled v prihodnost, naslednjih sedem tekem bo namreč igrala doma.

"Naš cilj je osvojiti prvenstvo. Mnogi ne zaupajo v nas, a zaradi tega se ne obremenjujemo. Verjamemo vase, verjamemo v našo zgodbo, to dokazujemo na igrišču," je po tekmi dejal francoski košarkar v ekipi Rudy Gobert, ki je dosegel 11 točk in zbral 12 skokov. Prvi strelec v zmagovalni ekipi in na tekmi pa je bil Anthony Edwards, dosegel je 34 točk.

Anthony Edwards je bil s 34 točkami najboljši strelec tekme.
Anthony Edwards je bil s 34 točkami najboljši strelec tekme. FOTO: AP

Točko več je na obračunu med Utah Jazz in Golden State dosegel Klay Thompson, ki je odigral tekmo sezone. Zvezdnika je dodatno motiviralo dejstvo, da prvič po letu 2012 in sezoni, v kateri je bil novinec, tekme ni začel v prvi postavi.

"Imel sem dve možnosti. Lahko bi grdo pogledal in ostal jezen, lahko pa sem prišel na igrišče in odgovoril na to z dobro igro," je potrdil, da ga je odločitev trenerja Steva Kerra sprva razjezila, nato pa motivirala. Kerr je sicer vknjižil 500. zmago kot trener Golden Stata.

Rudy Gobert
Rudy Gobert FOTO: AP

Utah, ki je zadel 22 metov za tri točke, je že zaostajal za 18 točk, a se v zadnjih trenutkih povsem približal. Lauri Markkanen je imel dobre tri sekunde pred koncem celo priložnost, da ga popelje v vodstvo, a je zgrešil met za tri točke. To je z uspešnima prostima metoma kaznoval Stephen Curry (16 točk, 10 asistenc), nato pa je met z velike razdalje zgrešil še Collin Sexton, s 35 točkami najučinkovitejši domači igralec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Giannis Antetokounmpo je za Milwaukkee dosegel 35 točk in 12 podaj, kar je je bil njegov 43. dvojni dvojček v sezoni, toda to ni zadostovalo za zmago proti Memphisu. Ta je imel 49 sekund pred koncem devet točk prednosti, a na koncu celo dopustil priložnost, da si gosti priborijo podaljšek, met Damiana Lillarda pa je bil prekratek.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi košarkarske lige NBA:

Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks              113:110

Utah Jazz - Golden State Warriors                137:140

Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves   91:128

Giannis Antetokounmpo je bil tokrat na strani poražencev.
Giannis Antetokounmpo je bil tokrat na strani poražencev. FOTO: AP
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.