Košarka

Medsezonski turnir se začenja s poslastico med Dallasom in Denverjem

Denver, 03. 11. 2023 10.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Anže Mlakar
Komentarji
3

Medsezonski turnir najelitnejše košarkarske lige na svetu se bo začel v noči iz petka na soboto po našem času, že na prvem obračunu pa se bosta pomerila Dallas Luke Dončića in Denver Nikole Jokića. V aktualni sezoni so Mavsi po štirih tekmah še zmeraj stoodstotni, Nuggetsi pa so po uvodnih štirih zmagah na peti tekmi sezone klonili proti Minnesoti.

Medsezonski turnir bo v sezoni 2023/24 doživel premiero. V skupinskem delu sodelujejo vse ekipe, razdeljene pa so v šest skupin – po tri na konferenco. Vsaka ekipa bo v svoji skupini odigrala štiri tekme, v izločilni del pa se bo uvrstilo šest zmagovalcev skupin ter dve ekipi, ki sta v svojih skupinah dosegli najboljši odstotek zmag in nista bili prvi. Vse tekme v izločilnem delu, vključno s finalom, bodo igrali na eno zmago. Tekme bodo večinoma ob torkih in petkih, vse razen finalne pa bodo štele za lestvico v ligi. Finale bo na sporedu 9. decembra, odigran pa bo v Las Vegasu. Vsak igralec ekipe, ki bo zmagala finale medsezonskega turnirja, bo za nagrado prejel 470.000 evrov.

Nikola Jokić in Luka Dončić
Nikola Jokić in Luka Dončić FOTO: AP

Košarkarji Dallasa so na uvodnih tekmah poskrbeli za to, da so pričakovanja navijačev za to sezono izredno visoka. Po zmagah proti San Antoniu, Brooklynu, Memphisu in Chicagu, na katerih je Luka Dončić v povprečju zbral 33,8 točke, 10,5 skoka in 9,8 asistence, jih v noči iz petka na soboto čaka zaenkrat najtežja preizkušnja sezone. Na otvoritveni tekmi premierne izvedbe medsezonskega turnirja se bodo pomerili z aktualnimi prvaki lige NBA. 

Na obračunu bo zaradi odsotnosti Vlatka Čančarja, ki okreva po operaciji levega kolena, nekaj manj slovenskega pridiha, Mavsom pa gre prav tako v prid dejstvo, da prvi zvezdnik nasprotne ekipe Nikola Jokić čuti bolečine v križu. Poleg Srba se z manjšimi poškodbami soočata še Jamal Murray in Christian Braun, na drugi strani pa navijači ekipe iz Teksasa še ne vedo, če bosta na igrišče stopila Kyrie Irving in Maxi Kleber.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Delam vse, kar lahko, da pomagam svojemu telesu. S trenerji delamo potrebne korake, da se bom na igrišče vrnil pripravljen. Borba s poškodbami je najslabša stvar v športu, ampak je žal del tega. Želim biti stoodstotno pripravljen, da se poškodba tekom sezone ne bo spet ponovila," je povedal Irving, ki je na drugi tekmi sezone utrpel poškodbo stopala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zlatorog12
03. 11. 2023 17.18
kje bo prenos?
coca.eskim
03. 11. 2023 18.37
blef
03. 11. 2023 14.54
Ta tekma bo dober pokazatelj, če lahko Dallas naredi letos malo več.