Košarka

Matković: Premagali smo sami sebe

Ljubljana, 08. 11. 2023 10.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije tudi po šestih odigranih tekmah v evropskem pokalu ostajajo brez zmage. Čeprav so bili na zadnjem gostovanju v Benetkah še najbližje uspehu, jih je prvega kompleta točk stala katastrofalna igra v zadnjih petih minutah tekme. Dovolj zgovoren je samo podatek, da so Ljubljančani zadnjo četrtino, v katero so vstopili z 10 točkami naskoka, izgubili z neverjetnih 33:15. Razočaranje v taboru zmajev po še šestem porazu je bilo ogromno.

Začasni trener Cedevite Olimpije ob odsotnosti Simoneja Pianigianija Andrea Turchetto je po novi evropski ničli razpredal o napakah, ki se pri njegovih varovancih ponavljajo iz tekme v tekmo, ter dodal, da je po takšnem porazu zelo težko najti prave besede.

"35 minut smo igrali zelo dobro, vodili, nato pa v zaključku srečanja zgrešili nekaj metov, tudi žoga ni več dobro krožila. Kljub temu moramo biti ponosni, saj smo se odločno zoperstavili eni od najboljših ekip v Evropskem pokalu. Vedno moramo igrati do konca in biti osredotočeni na naše naloge," je po porazu z beneško Umano Reyer (95:87) povedal Pianigianijev pomočnik Turchetto.

Karlo Matković in Jaka Blažič nista mogla skriti razočaranja po novem bolečem evropskem porazu Cedevite Olimpije.
Karlo Matković in Jaka Blažič nista mogla skriti razočaranja po novem bolečem evropskem porazu Cedevite Olimpije. FOTO: Cedevita Olimpija

Tudi krilni center Karlo Matković, ki je v zadnjem obdobju v odlični formi, ni našel pravih besed po bolečem porazu v evropskem pokalu. "Zgrešili smo kar nekaj odprtih metov. Na koncu smo igrali slabo v obrambi v tranziciji, prejeli smo dve zaporedni trojki. Zmago smo izpustili iz svojih rok. Že v soboto nas čaka obračun z FMP-jem v ligi ABA in moramo se osredotočiti na to tekmo," hrvaški reprezentančni center ni mogel skriti razočaranja.

Amadou Sow je prispeval 16 točk, a je bilo tudi to premalo za uspeh v Benetkah. "Težak zaključek tekme. Moramo si ogledati stvari, ki jih nismo počeli dobro v zadnji četrtini, in jih popraviti do naslednje tekme."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sp9s
08. 11. 2023 19.28
+1
ne vem ali je košarka al zgubit s ferci 3:0 v fuzbalu večja polomija za glavno mesto
tbmb
08. 11. 2023 18.31
Nerazumno odigranih zadnjih 8 minut tekme ???? Ni logike z takim načinom spominja na reprezentančne tekme, ko Dončič na silo meče trojke. Tukaj je bilo nekaj podobnega, žal 12 pik prednosti zapraviti na tak bedast način ! Upam da se poberejo z boljšo konstantno igro sploh v končnici! LP iz MB!
Cupko
08. 11. 2023 14.40
+1
Matkovič v zadnji četrtini ni igral kljub temu, da je bil ob Prepeliču najboljši. Zakaj je treba vprašati Italijana na naši klopi!
Uporabnik1837307
08. 11. 2023 14.35
+1
Naj si g. Andrea Turchetto pojasni zakaj ni dal v igro Matkovića, pa bo ugotovil kako je uspel zgubiti tekmo.
zmerni pesimist
08. 11. 2023 14.20
+1
Zvezdice ki to niso samo mislijo
Anion6anion
08. 11. 2023 14.17
+2
Sramota . Zadnjih 5 minut.