Košarka

Maljković obiskuje reprezentante v tujini: Erazem in Jaka želita kolajno

Barcelona, 13. 01. 2011 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor slovenske reprezentance Božidar Maljković je v sredo zvečer obiskal tekmo lige ACB med Regalom Barcelono in Meridianom Alicantejem, ki so ga s 83:75 dobili Katalonci, ter se na ta dan sestal s slovenskima reprezentantoma Jako Lakovičem in Erazmom Lorbkom.

Božidar Maljković
Božidar Maljković FOTO: Damjan Žibert
Novemu selektorju slovenske košarkarske reprezentance Božidarju Maljkoviću sta Jaka Lakovič in Erazem Lorbek sporočila, da si želita nastopiti na evropskem prvenstvu v Litvi ter da si v dresu Slovenije želita do medalje. "Prvi vtis o selektorju je zelo dober, saj ima Božidar Maljković veliko željo in bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da bomo trdo delali in skupaj uspeli. V reprezentanci želi vse najboljše igralce in z vsemi se bo tudi pogovoril. Moja želja je enaka kot želja cele ekipe, in sicer da bi s popolno reprezentanco dokazali, da sodimo v evropski vrh in da lahko naredimo korak več kot doslej. Zagotovo bo to težko, vse izbrane vrste bodo v Litvi namreč nastopile popolne, saj bo ta EuroBasket hkrati služil tudi kot kvalifikacije za olimpijske igre 2012, na katere se želimo uvrstiti tudi mi," je za spletno stran krovne košarkarske zveze razpredal izkušeni Jaka Lakovič. Kapetan slovenske izbrane vrste na svetovnem prvenstvu v Turčiji je pokomentiral tudi določitev kakovostnih bobnov pred žrebom za EP 2011, v katerih se je Slovenija znašla kot nosilka.

Jaka Lakovič
Jaka Lakovič FOTO: Reuters
"To smo si zaslužili, a moramo to potrditi. Vrhunski šport je pač tak, da se moraš vedno znova dokazovati. Dobra stvar je, da se vsaj na začetku lahko ognemo najboljšim reprezentancam, ne pomeni pa še nič, saj moramo za medaljo, ki si jo mi tako želimo in ki je naš cilj, premagati vse." Letos bosta vse glavne kandidate za projekt EuroBasket 2011, ki bo v Litvi med 31. avgustom in 18. septembrom, obiskala selektor Božidar Maljković in direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo, obiski pa se bodo zvrstili do aprila. Tako Maljković kot Avanzo bosta ali sta že z vsemi opravila nekaj telefonskih razgovorov, kot je to že sicer običaj v slovenski moški članski reprezentanci. "Veseli me, da naju je obiskal Božidar Maljković, ki je povedal, da na tem evropskem prvenstvu resno računa tudi name. Opisal nama je način dela in dokazal, da veliko ve ter da slovenske reprezentante dobro pozna, saj nas spremlja že dolgo časa in naše tekme gleda še iz časov, ko ni bil slovenski selektor. Kljub temu da moje misli še niso usmerjene le na državno vrsto, saj je pred nami še velik in odločilen del klubske sezone, pa si želim, da bi v Litvi letos prišli do velikega uspeha, ki si ga tudi zaslužimo," je za uradno spletno stran KZS povedal najstarejši od bratov Lorbek.
Erazem Lorbek
Erazem Lorbek FOTO: Reuters

KOMENTARJI (67)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aford
16. 01. 2011 21.55
Udrih,Dragič,Lorbek
.......
15. 01. 2011 22.21
če mene uprašaš si udrih ne zasluži igranja za slovenijo...
g33ky_fr34k
14. 01. 2011 20.45
Udrih in Dragič lahko igrata v prvi peterki skup! Pol bi edino bil na srečo lakovič na klopi!
Gavrane20
14. 01. 2011 18.43
dj ne joki model hvala bogu da nba posveca vec playoffom kokr rednem delu kar pa se ne pomen da se redni del ne igra na visokem nivoju lomlenje gleznjel sem ti pa napisal ker si napisu tm neki bodiroge teodosice navedel kakor doktorje za udriha udrih pa upraviceno zahteva pozicijo 1.ga play-a povej mi bolso zamenjavo od njega lakovic ? ha-ha dragic ? ni konstanten vujacic - ne bom izgublu besed becirovic ? ha- ha
Kranjac
14. 01. 2011 18.33
Gavrane20 kaj ma lomljenje gležnjev Kobe Bryantu s tem da Udrih ni dokazal da zna igrat pod pritiskom? Kaj majo buzzer beaterji s tem?NBA ligo spremljam zihr veliko dlje od tebe da vem da se v rednem delu igra na easy? Pod kakšnim pritiskom igrajo sedaj Sacramento Kingsi? Preber si kak intervju z bivšimi NBA igralci kot so npr. Kukoč,Rađa, Danilović, Jasikevičius ki opisujejo kaka je razlika v tekmovalni napetosti med rednim delom in playoffom. Udriha boste pa lahko kar lepo gledal v Sacramentu ker ga v dresu Slovenije 99% ne bo. Ko bo on Maljkoviću postavil pogoj da je skoz v prvi peterki bo letel ven. Maljković je že sam povedal da mu nima noben igralec kej zahtevat in pogojevat. Če je v Panathinaikosu odjebal NBA legendo Dominiq Wilkinsa bo tudi tako 'zvezdo'.
Gavrane20
14. 01. 2011 17.12
aja pa se to k si mi prej napisu kaj sploh govoris usaka tekma u nba se odigra na visokem nivoju pa nauc se gledat kaj drugi pisejo lahko odigra pod pritiskom zelo dobr recimo razni buzzer beaterji par sekund pred koncem tekme in tko prosm te no ce vam udrih in ostali NBA igralci niso vsec ker ne irajo na svetovnem/evropskem to se ne pomen da lahk tko govorite
Gavrane20
14. 01. 2011 17.09
Kranjac dj ne govor kr neki beno udrih je lomu gleznje usem velkim u NBA tud bryant-u verjem da bi jih tud u evroligi
copi28
14. 01. 2011 15.15
največji plus bi naredu če bi nesteroviča prepričal, prav na položaju visokega centra najbolj šepamo
Yugos
14. 01. 2011 11.53
Kranjac 14.01.2011, 11:44 Vsi ki si jih naštel ne igrajo NBA ker nimajo hitrosti atletike in gibčnosti in lahko svoje fore prodajajo samo evroligi! Zakaj misliš da lahko Stojaković ali pa Miličić igrata NBA? Ker sta hitra in eksplozivna poleg tega še močna! Lakovič je v campu hitr vidu da ne more šutirar čez NBA igralce, saj komaj pride do meta v evroligi, kljub blokom so mu takoj na roki, ena na ena pa proti NBA igralcem ne more nič tako kot vsi našteti spodaj! Niso mel predispozicij! Met že! Samo za NBA moraš prvo izpolnjevat fizične pogoje! Ti si jih naštel zelo malo, ogromno jih proba NBA samo redki ostanejo!
Kranjac
14. 01. 2011 11.44
Yugos Ja seveda sej zato pa Lakovič igra NBA, tok ga snubijo ker lahko meče ta meter pa čevap čez NBA igralce aneda? Lakoviča je mel ponudbe Detroit Pistonsov oz. GM Joe Dumarsa. Za Detroit je igral tud letno ligo. Pa se je raje odločil da bo prvi play Panathinaikosa, igral za Željka Obradovića in osvajal naslove. Ti tega sigurno ne veš ker si bil še v plenicah. Drugače pa so igralci ki nikoli niso hoteli iti v NBA ali niso imeli ponudb kot so Dejan Bodiroga, Papaloukas, Diamantidis, Saša Đorđević, tak bo tudi Teodosić itd... Vsi ti igralci so profesorji doktorji za veliko NBA igralcev tudi Bena Udriha. Tega Bena so nagnali iz Maccabija, v Evropi je igral za velikana Breil Milano in Avtodor Saratov.--
poznidan
14. 01. 2011 11.30
Udrih, Dragić, Laković, Bečirović Ožbolt, Nahbar, Vujačić Jagodnik, Lorbek, Smodiš, Begić Brezec, Vidmar, Nesterović, Te bi si želel imeti nakupu, ob pogoju, da bodo delali drug za drugega skozi cele priprave, najboljši pa naj pol ostanejo. Dovolj imam govora o zlati generaciji, ki pa se med sabo prepira kot neke "curice". Dajmo enkrat vsi vleči voz v isto smer. V stari Yugi so nekatero top evropski igralci kar nekaj presedeli na klopi pa so se vedno odzvali pozivu v reprezentanco.
Bhawk4
14. 01. 2011 10.57
Yugos dej se mal umir vsak dan ponavlaš iste komentarje. NBA gor nba dol Evropsko prvenstvo je druga pesem. Če se bo udrih izkazal v reprezentanci bo ze igral v prvi postavi.. Zaenkrat je pač lakovič pokazal več od njega v reprezentanci to je dejstvo..
Yugos
14. 01. 2011 10.45
Schickeria 14.01.2011, 10:10 haha uredu super, mej navidezno kolajno, brez Udriha lahko pozabiš! Kingsi ga majo v prvi postavi! On naveže igralce nase, zato drugi lahko šutirajo... Kranjac 14.01.2011, 01:39 Ja seveda sej zato pa Lakovič igra NBA, tok ga snubijo ker lahko meče ta meter pa čevap čez NBA igralce aneda? Neverjetno kako folk tuki misli da sta NBA in evroliga isti koš... Keri indjanci.,,,
Schickeria
14. 01. 2011 10.10
Jaz tudi želim kolajno - brez Vujačića. Beno Udrih? Če se misli jokat, naj ostane kjer je. E. Lorbek se bo pa moral potruditi, da izbriše črno piko, ki si jo je prislužil za neigranje na SP.
Kranjac
14. 01. 2011 01.39
Gavrane20 js vam sam povem neki Udrih za moje pojme po 25-30min na tekmo bi mogu dobit zakaj enostavno zato ker je konstanten zna igrat pod pritiskom (in dobr odigrat) Kakšna neumnost... Udrih igra pod pritiskom? Pritiskom česa? Že leta igra v najslabši ekipi lige, kateri je vrhunec ali bojo premagali LA Clipperse ali ne. V NBAju je velika tekmovalna napetost v playoffu, med sezono velikega pritiska ni ker je preveč tekem. V finalu NBA s San Antoniom je podajal brisače. V nobeni veliki tekmi se še ni dokazal. Lakovič pa igra že celo kariero v velikih ekipah kot je Panathinaikos in Barcelona kjer je vsak poraz katastrofa. In igra prvega playa.
Najvecji
14. 01. 2011 01.02
odvisno kako bo pripravljen, EP je še daleč, lahko popolnoma pade v formi, Smodiš je naprimer out of form, in bzv da se ga vpokliče sam zarad imena upam pa da pride v formo. Breza so trenutno vpoklic zasluž je v zelo dobri formi, Vidmdar je poškodovan in ko se vrne bi rabil še nekaj časa sam za nega mamo zamenjavo ( Begić) ker sam neverjamem da bi se Rašo odloču vrnt nazaj, no mamo še lorbka... Laković - Udrih - Dragić Tuki bo še vroče, ker bi vsi radi igrali veliko . Me prav zanima kaj bo storil Maljković.
Le vkup uboga gmajna
14. 01. 2011 00.37
Jagodnik je res da že starejši a vseeno,vpokilic naj bi bil vezan na igre v klubu,glede katerih pa ni dvoma-Maljković ga mora vpoklicati.Sicer pa so tudi za SP v Turčiji govorili,da ne sodi tja(z menoj vred).Pa nas je totalno demantiral.
Najvecji
14. 01. 2011 00.03
ps: Smodiš je naprimer čist out v formi, Jagodnik se pa tud že stara in mislm da se posveča sam še olimpiji.
Najvecji
14. 01. 2011 00.01
nejc brecko nesterovič, smodiš, lorbek, lakovič, udrih, dragič, nachbar, jagodnik, vidmar, brezec, 3 centri , 3 playi ja nevem najbol da še Begića dodaš
Apocalypse
13. 01. 2011 22.33
Če udrih ne igra zaradi tega ker igra lakovič, potem ga je lahko samo sram. Kako lahko največje zvezde igrajo skupaj, pri nas pa majo tak ego za pol evrope. To kar se pri naši reprezentanci dogaja ni za športno ekipo.