Košarka

Maccabi se vrača v druščino lige NLB

Ljubljana, 05. 05. 2011 22.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Udeleženec zaključnega turnirja košarkarske Evrolige izraelski Maccabi se, kot vse kaže, po osmih letih vrača med člane regionalne lige NLB.

Izraelski košarkarski velikan bo v Stožicah v prihodnji sezoni gostoval tudi v okviru lige NLB.
Izraelski košarkarski velikan bo v Stožicah v prihodnji sezoni gostoval tudi v okviru lige NLB. FOTO: Damjan Žibert
Že nekaj časa se v košarkarskih krogih šušlja, da se bo med druščino nastopajočih v ligi NLB vrnil izraelski košarkarski velikan iz Tel Aviva. Kot vse kaže pa je sedaj, po zanesljivih informacijah, uradno potrdilo "velikega povratka" le še vprašanje dneva. Maccabi je sicer v sezoni 2002/2003 že nastopal v regionalni košarkarski ligi in osvojil drugo mesto. V tej sezoni je kot "povabljenec" v prvenstvu nastopal češki Nymburk, ki je tekmovanje končal na osmem mestu, toda v prihodnji sezoni v tej ligi zanesljivo ne bo igral. Vodstvo lige NLB se te dni mudi v Barceloni, kjer se bo v petek začel zaključni turnir Evrolige, na katerem nastopa tudi izraelski Maccabi.

Davidu Blattu "jadranska" liga ni neznana.
Davidu Blattu "jadranska" liga ni neznana. FOTO: Aljoša Kravanja

Bržkone bodo vodilni možje lige NLB skupaj s predsednikom izraelskega velikana Shimonom Mizrahijem in njegovimi sodelavci uskladili še zadnje podrobnosti, pogodba pa naj bi se uradno podpisala 6. junija v Tel Avivu. Prisotnost Maccabija, ki ruši regionalne košarkarske meje lige, bo brez dvoma dvignila kakovostni nivo tekmovanja. Ob tem bodo večkratni evropski klubski košarkarski prvaki gotovo želeli osvojiti "prstan" lige NLB, ki se jim je izmaknil pred osmimi leti. Takrat so v finalu izgubili proti Zadru, za Izraelce pa je igral tudi slovenski reprezentant Beno Udrih. Zanimivo, da je tisto sezono na klopi Maccabija sedel David Blatt, ki je tudi aktualni trener izraelskega evroligaša, pred tem pa je nekaj let preživel še v Rusiji in Italiji. Koliko članov bo liga NLB, v kateri bo imela Slovenija bržkone kar štiri predstavnike, v prihodnji sezoni štela, še ni povsem znano, je pa zanesljivo to, da v njej ne bo hrvaškega Zadra, ki je letošnje nastope končal na zadnjem mestu.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Branimir123
06. 05. 2011 12.38
kr neki torej je prvak že znan
Schickeria
06. 05. 2011 09.29
Se bi kar strinjal s "Površnim" - tekme z Maccabijem bojo odlične za vSE slovenske klube, saj bojo na ta način izkusili tekme z odlično ekipo, ki je eden od favoritov na FF Evrolige (no, kdo od teh štirih pa ni, haha). za razvoj teh košarkarjev je to odlično, ne vem zakaj bi kdo bil proti temu. Cibona? Mislim da ne bojo pustili propada Cibone, ki je institucija - kot Olimpija (no Cibosi so ipak 2 krat bili na vrhu Evrope :D). Če se bojo porihtali, bo ta mlada ekipa ostala skupaj. Zadar si je sam kriv, jbg, tako pač je. Obstanejo le sposobni :) . Se bojo že vrnili.
kumunalc
06. 05. 2011 07.48
Ni gledo,ampak gledal.
povrsniste24kur
06. 05. 2011 00.15
jaz pa mislim, da je to dobro, bo večja konkurenca v nlbju. vsi, ki pa objokavate neko cibono, pa zadar, split in ostale rupe, pa se raje skrijte nekam. če si zadn, si pač slab.
macijauskas
06. 05. 2011 00.03
skoda ja zadra, cibona tudi propada pa split skoda igrajo pa neke cedevite kdo bo pa to gledo
macijauskas
06. 05. 2011 00.01
ZADARRRRRRRRRRRRR
mr_scofield
05. 05. 2011 23.27