Košarka

Maccabi po sedmih letih vnovič v ligi NLB

Ljubljana, 26. 05. 2011 23.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo enega največjih evropskih košarkarskih klubov Maccabija, petkratnega evropskega prvaka in letos finalista evrolige, je potrdilo, da bo njihovo moštvo v prihodnji sezono vnovič zaigralo v ligi NLB.

Šimon Mizrahi
Šimon Mizrahi FOTO: Reuters

Izraelski šampion se v regionalno ligo vrača po sedmih letih premora. Predsednik Maccabija Shimon Mizrahi je novico sporočil po današnjem finalu izraelskega državnega prvenstva, v katerem je klub po zmagi nad Galil Gilboo osvojil jubilejno 50. domačo lovoriko. Maccabi je v ligi NLB igral že v sezoni 2002/03 in tedaj v finalu v Ljubljani izgubil proti Zadru, sodi pa med največje in najbogatejše evropske klube z izrednimi ambicijami v vseh tekmovanjih, v katerih nastopa.

Maccabiju bo pripadlo posebno povabilo lige NLB (wild-card), ostala mesta v ligi NLB pa se delijo po regionalnem ključu: Sloveniji 4 mesta, Hrvaški 2 mesti ter še eno posebno povabilo, Srbiji 3 mesta ter še eno posebno povabilo, BiH 1 mesto, Črni gori pa 1 mesto.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Renata Narobe
29. 05. 2011 18.22
Ne vem zakaj vsi blatite po heliosu in laškem. Moje mnenje je da bodo mladi igralci dobili nekaj več izkušenj in si dvignil moralo. Tudi za Olimpijo, Krko in ostale klube je to dobro in nasploh za slovensko košarko.
Schickeria
28. 05. 2011 15.08
Saj se ne gre za to ali se bo Maccabi sprehodil po NLB ali ne. Gre za to, da bojo naši mladi pubeci, upa, izkoristili priložnost, da v sezoni odigrajo (vsaj dve) tekmi s takšnimi velikani kot so igralci Maccabija. takšne tekme so za mlade košarkarje neprecenljive vrednosti. Kdaj pa bi Prepelič, Pelko, Korošec, Murić, Bertans in ostali lahko dobili na izkušnjah kot v takšnih tekmah? Kakorkoli, vsekakor bo zanimivo in se bo splačalo tekme pogledat v živo. Kdor pa samo joka in stoka pa naj ostane doma.....pa se pokrije s pojštrom :))))
alexus89
27. 05. 2011 11.13
KATASTROFA, kaj bodo naredli z heliosom in laškim, škoda sploh da igrajo
fudex manche
27. 05. 2011 08.37
Sh0rn 26.05.2011, 23:47 macabi je leta 2002 bil še bolši , pa je dobil lekcijo od zadra zkj nebi dobil od olimpije , krke , partizana kolikor vem jih je cibona 1-2 leti nazaj zmagala
Le vkup uboga gmajna
27. 05. 2011 06.42
Shorn,isto so govoril že pred devetim leti,pa se je mogu Maccabi na dostih tekmah kar mučit.Mislm,da so Krka,Olimpija,Partizan na domačih tekmah povsem dorasel tekmec vsaki evropski ekipi,tko da se že veselim štarta nove sezone.
Matic Sorn
26. 05. 2011 23.47
ajej, maccabi je čist premočn za to ligo.. bi še nekak šlo če bi res še fenerbahce pa efes (al ne vem keradva že, vem sam da dva turška velikana) prklučla k pol bi blo usaj neki evroligaške konkurence, sam da bo pa zdej maccabi hodu igrt v komunalni center, laško, radnički in tko dalje - ja nekak ne vidm smisla, pa brez zamere navijačem heliosa/laškega :) Že pr Olimpiji smo letos vidl kako je blo proti Maccabiju, pa je Olimpija bla podprvak lige ;)