Košarka

Luka Dončić kot del elitne peterke NBA: V zmago bomo verjeli vse do konca

Dallas, 25. 05. 2022 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Luka Dončić je po zmagi na četrti tekmi finala zahodne konference elitne košarkarske lige NBA prepričan, da lahko še vedno premagajo Golden State in se uvrstijo v veliki finale. Izid v seriji so danes znižali na 1:3. Dončić je pri rezultatu 119:109 prispeval 30 točk ter zbral 14 skokov in devet asistenc, to pa pomeni, da je bil slovenski zvezdnik znova glavni akter na parketu. Njegove odlične predstave pa so bile že pred tekmo nagrajene, saj je bil že tretjič zapovrstjo uvrščen v elitno peterko NBA.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ob Luki Dončiću so v prvi peterki še Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Nikola Jokić (Denver Nuggets), Devin Booker (Phoenix Suns) in Jayson Tatum (Boston Celtics). "To je blagoslov. Kot otrok sem vedno sanjal o tem, da bi bil v ligi NBA, zdaj pa je to že moja tretja uvrstitev v elitno peterko in to je res blagoslov. Zelo sem vesel in hvaležen vsem, ki so mi to omogočili," je dejal Dončić. V njegovi četrti sezoni ga je takšna čast doletela že tretjič, v svoji prvi sezoni pa je bil najboljši novinec. Prvič po sezoni 1954/55 so v najboljši ekipi lige NBA pristali sami košarkarji, mlajši od 27 let.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenski zvezdnik se je pridružil igralcem, kot so Kevin Durant, Tim Duncan in Max Zaslofsky, ki so pred 24. rojstnim dnem trikrat postali člani elitne peterice. Poleg tega se je 23-letni Slovenec pridružil tudi trem legendam Larryju Birdu, Georgeu Gervinu in Timu Duncanu, ki so bili doslej edini s tremi ali štirimi uvrstitvami v začetno peterko v svojih prvih štirih sezonah v ligi vse od združitve lig ABA in NBA v sezoni 1976/77.

In čeprav se slovenski zvezdnik trenutno sooča z na videz ničnimi možnostmi za vrnitev z 0:3 v seriji, še naprej verjame, da bi lahko bili njegovi Dallas Mavericksi prvi, ki bi jim to uspelo. Do zdaj ni takšnega preobrata zrežirala še nobena ekipa, toda Dončić verjame, da lahko ravno oni spišejo zgodovino. Ostaja previden, toda pomembno je, da igrajo vsak tekmo posebej, poudarja. Še vedno verjamem, da lahko zmagamo. Gremo počasi, tekmo za tekmo, verjeli bomo do konca," je dejal po vnovični izjemni predstavi. "Verjamemo, da gre samo za eno igro naenkrat," pa je dejal Jason Kidd. Nocoj smo opravili svoj del." In tako so znižali razliko na 1:3.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gregggegg2
25. 05. 2022 09.26
+5
mah, amerika… booker pred curryem 😂