Košarka

Los Angeles Lakersi bodo Kobeju Bryantu posvetili kip

Los Angeles, 24. 08. 2023 19.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Los Angeles Lakersi bodo v spomin na umrlega košarkarskega zvezdnika Kobeja Bryanta postavili še en kip. V klubu so namreč potrdili, da bodo 8. februarja prihodnje leto pred domačo tekmo na trgu Star Plaza pred dvorano odkrili bronasti kip košarkarja.

Kobe Bryant je v 20-letni karieri v ligi NBA kar 18-krat zaigral na tekmi vseh zvezd. Vse življenje je bil zvest ekipi Los Angeles Lakers, kjer je nosil dresa s številko 8 in 24.

Bryant se je smrtno ponesrečil v helikopterski nesreči 26. januarja 2020. "Odkar je prišel v to mesto in se pridružil Lakersom, se je tukaj počutil kot doma in vseskozi igral v mestu angelov," je v sporočilu za javnost povedala njegova vdova Vanessa Bryant.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"V imenu moštva, moje hčere, pa tudi v lastnem imenu lahko povem, da sem počaščena, da bomo v središču Los Angelesa, na kraju, ki je znan kot The Dome, odkrili njegov kip, ki bo vseskozi spominjal na njegovo zapuščino," je še dejala vdova petkratnega prvaka lige NBA.

V klubu so o postavitvi kipa razmišljali že leta 2016, ko je Bryant končal kariero. Košarkar je pri osnutku projekta celo sodeloval. Bryant je po Elginu Baylorju, Shaquillu O'Nealu, Kareemu Abdul-Jabbarju, Earvinu "Magicu" Johnsonu, Jerryju Westu in Chicku Hearnu sedmi košarkar moštva iz Los Angelesa, ki mu bodo postavili kip.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kemist
24. 08. 2023 21.24
+1
Ne vem kaj so čakali tolk časa