Košarka

LeBron James ostaja v Los Angelesu

Los Angeles, 03. 07. 2024 15.16 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.T.U.
Komentarji
0

Ameriški košarkarski zvezdnik LeBron James je podpisal novo dveletno pogodbo in bo še naprej igral za Los Angeles Lakers, poroča priznani košarkarski novinar Adrian Wojnarowski iz ESPN. 39-letni James bo na sezono zaslužil 52 milijonov dolarjev, kar je približno 48,3 milijona evrov.

Legendarni košarkar iz Akrona v Ohiu bo nadaljeval kariero vsaj do svojega 41. leta, saj se mu bo v prihodnji sezoni pri Los Angeles Lakers pridružil njegov sin Bronny James, ki je bil na nedavnem naboru izbran kot 55. Tako bosta postala prvi oče in sin, ki bosta istočasno igrala v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

LeBron in Bronny James
LeBron in Bronny James FOTO: AP

V LeBronovi novi pogodbi, ki je že njegova četrta v NBA, je vključena tudi možnost, da po sezoni 2024/25 ponovno postane prost igralec, podobno kot je storil to poletje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

LeBron James je svojo kariero v NBA začel že v sezoni 2003/04 in v tem času zbral 40.474 točk, kar je rekord v severnoameriški košarkarski ligi. Naslov prvaka je osvojil štirikrat: enkrat s Cleveland Cavaliers (2016), dvakrat z Miami Heat (2012, 2013) in enkrat z Los Angeles Lakers (2020). Njegova izjemna kariera vključuje tudi številne osebne dosežke, vključno z nagradami za najkoristnejšega igralca (MVP), ki jih je osvojil štirikrat, in kar 20 uvrstitvami na tekmo vseh zvezd. 13-krat je bil uvrščen v prvo ekipo lige.

LeBron James
LeBron James FOTO: Reuters

V minuli sezoni je z jezerniki izpadel v prvem krogu končnice proti Denver Nuggets. V rednem delu sezone je v povprečju dosegal 25,7 točke, 8,3 podaje in 7,3 skoka na tekmo, odigral pa jih je 71.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.