Košarka

Laščani še naprej brez zmage

Laško, 22. 10. 2011 19.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji laškega Zlatoroga so morali v 4. krogu regionalne lige ABA na domačem parketu priznati premoč nekdanjim hrvaškim prvakom, igralcem zagrebške Cibone (84:76).

KK Zlatorog
KK Zlatorog FOTO: Damjan Žibert

Košarkarji Zlatoroga so proti hrvaški Ciboni uvodoma odigrali preveč pazljivo, da bi lahko prevzeli pobudo, po nekaj minutah igre pa so izbranci Rada Trifunovića vendarle uvideli, da se lahko z zagrebškim klubom povsem enakovredno kosajo. Dokler so v to verjeli, so nadzorovali potek dvoboja, nato pa je v ključnem trenutku tekme četi Josipa Vrankovića uspel preobrat. Z dobro igro v obrambi in natančnimi meti so si pred zadnjimi minutami priigrali občutnejšo prednost in tekmo brez večjih težav pripeljali h koncu (84:76).

Laščani tako ostajajo še brez zmage, proti Ciboni pa sta bila premalo tudi razpoložena Vladimir Panić (22 točk) in Jure Škifić (16 točk). Pri Zagrebčanih je bil z 20 točkami najučinkovitejši Brian Chase.

Helios bo moral na zmago še počakati

Zmago Sagadin
Zmago Sagadin FOTO: Damjan Žibert

Košarkarji domžalskega Heliosa so morali v 4. krogu regionalne lige ABA na gostovanju v Podgorici priznati premoč Budučnosti Voli. Varovanci Zmaga Sagadina so dvoboj začeli dobro, bili do 6. minute dvoboja povsem blizu tekmecu, nato pa so domačini prestavili v višjo prestavo in začeli igrati svojo igro. Ta jim je hitro prinesla občutnejšo prednost, ob polčasu pa je le ta znašala že 19 točk (57:38). V nadaljevanju so slovenski predstavniki med regionalno leito za hip zaigrali bolje, se domačinom približali, a njihova premoč je bila kratkotrajna. Pred zadnimi desetimi minutami so namreč Domžalčani zaostajali za 11 – zaostanek bi bil lahko z manj tehničnimi napakami še nižji – nato pa so spet na vso moč zaigrali domačini in se ob koncu povsem zasluženo veselili zmage z 78:60.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

roberto1
23. 10. 2011 12.35
bravo politikkritik
LovecNaKomuniste
23. 10. 2011 12.01
Sramota. Olimpija pa Krka jih spravita noter in jim prineseta denar na pladnju, te pa se potem zmrdujejo, ker ne premorejo enega človeka (športni direktor), ki bi vse lepo skupaj sestavil
pot_head
23. 10. 2011 10.25
boljše bi bilo da bi mela slovenija v ligi aba samo enega ali pa največ 2 predstavnika, ker ji klubi kova s helios in laško ne delajo drugega kot bruko, ker je razlika v kvaliteti preočitna