Košarka

Lahko Cedevita Olimpija v domači dvorani preseneti Budućnost?

Ljubljana, 27. 10. 2024 07.00 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V prestolnici je danes dan za košarko, saj zmaji v okviru šestega kroga lige ABA gostijo Budućnost iz Podgorice. Slednja je na petih tekmah vknjižila štiri zmage in na lestvici zaseda drugo mesto, košarkarji Cedevite Olimpije pa se v tekmo podajajo z odlično popotnico po zmagi v Evropskem pokalu. Obračun si boste lahko od 17.40 s studijskim delom ogledali na Kanalu A in VOYO.

Po tem, ko so košarkarji Cedevite Olimpije v sredo v Solunu po preobratu z rezultatom 82:75 premagali Aris, je pred ljubljansko ekipo nova preizkušnja v regionalni ligi. Ta bo vse prej kot lahka, saj so košarkarji podgoriške Budućnosti odlično vstopili v novo sezono, gre pa zmajem na roko dejstvo, da so Črnogorci izgubili zadnji dve tekmi, eno v ligi ABA, drugo v Evropskem pokalu.

"K nam prihaja odlična ekipa, ki ima po petih tekmah v regionalni ligi na svojem računu štiri zmage, zelo dobro pa igra tudi v Evropskem pokalu. Na zadnjih dveh tekmah je sicer doživela dva poraza, a to nas ne sme zavesti. Budućnost je zelo dobro pokrita na vseh igralnih položajih, v napadalnih formacijah, ki jih uporabljajo, so naši tekmeci izredno nevarni, v igri v obrambi jih tudi v tej sezoni, kot že zadnjih nekaj sezon, krasi zelo agresivna igra. Naša želja je, da na domači parket prenesemo pozitivno energijo po zmagi v Solunu, zato pa zagotovo potrebujemo tudi pomoč navijačev, saj lahko z njimi ob strani dvignemo našo raven igre," je pred nedeljsko tekmo povedal prvi pomočnik glavnega trenerja članske zasedbe Cedevite Olimpije, Đorđe Adžić.

Cedevita Olimpija - Budućnost na Kanalu A
Cedevita Olimpija - Budućnost na Kanalu A FOTO: 24ur.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
27. 10. 2024 09.27
Gustibus
27. 10. 2024 09.15
Kupijo naj jim Rolex-e, ali pa nove avtomobile. To bodo presenečeni.