Košarka

Krka ponižala belgijski Antwerpen

Novo mesto, 01. 02. 2011 20.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji Krke so v 3. krogu skupine J drugega kroga pokala Eurochallenge premagali belgijsko zasedbo Antwerp Giants (62:46).

Košarkarji Krke v pokalu Eurochallenge ne popuščajo, tokrat pa so pred domačimi gledalci povsem dotolkli belgijsko zasedbo Antwerp Giants (62:46). Gostje so sicer upali, da jim bo ravno v Sloveniji uspelo prekiniti negativni niz dveh porazov, a so morali tudi parket dvorane Leona Štuklja zapustiti sklonjenih glav. Čeprav je trener Dolenjcev Aleksandar Džikić dvoboj začel z malce presenetljivo postavo in z najmlajšim košarkarjem v ekipi Matejem Rojcem se to na rezultatu posebej ni poznalo.

Christopher Booker je k zmagi prispeval 17 točk.
Christopher Booker je k zmagi prispeval 17 točk. FOTO: Damjan Žibert

Predvsem zaradi tega, ker so predvsem v napadu odigrali preslabo, da bi se lahko enakovredno borili s slovenskimi prvaki. Džikićevi izbranci so z dobro igro v obrambi in domiselnimi akcijami v napadu brez večjih težav skozi celoten dvoboj bili korak oz. dva pred tekmecem in ob koncu zasluženo zmagali. Najboljši strelec v novomeški ekipi je bil Cristopher Booker s 17 točkami, za goste pa jih je Darnell Wilson dosegel 23.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tristan_
01. 02. 2011 22.19
Lepa slika, škoda, k ni iz te tekme o kateri pišete...
Bregar1234
01. 02. 2011 22.12
ja dobr ni ga glih ponižala,kva je po zanč olimpija nardila s hemofarmom
BlueAngel
01. 02. 2011 20.54
tole je pa bla tekma mučenja,ogromno napak na eni in na drugi strani,...za ekipo iz belgije pa ne vem,kako so lahko sploh prišli v drugi krog s tako igro,...naj pa povem da je bil na tej tekmi tut novi trener članske izbrane vrste,...v soboto bo pa treba mal bolj zaigrat,če čmo premagat Radnički,...GO KRKA!!!