Košarka

Košarkarski zmaji zaključujejo prvi del priprav

Ljubljana, 15. 08. 2024 16.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo s pripravljano tekmo proti Zlatorogu v Kranjski Gori zaključili s prvim ciklom priprav na novo tekmovalno sezono. Košarkarski zmaji se bodo na domačem parketu prvič pomerili na močnem mednarodnem turnirju v začetku septembra, ki ga ljubljanski klub organizira v okviru Ljubljanskega festivala športa. Tekme proti evroligaškim ekipam, v Tivoliju se bodo predstavili turški Anadolu Efes, grški Panathinaikos in nemški Bayern, boste lahko spremljali v živo na Kanalu A in VOYO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po uvodnem tednu v Ljubljani, ki so ga zaznamovali pregledi, testiranja in individualni treningi, se članska ekipa Cedevite Olimpije od ponedeljka mudi v Kranjski Gori. 

Na Gorenjsko je glavni trener Ljubljančanov Zvezdan Mitrović s seboj vzel 16 igralcev, 13 iz članske ekipe in tri igralce iz ekip mlajših starostnih kategorij, kot zadnji pa se je v torek zvečer moštvu pridružil mladi francoski košarkar Joan Beringer, ki se je poleti preselil v Ljubljano, lahko pa ga bomo spremljali v mlajših selekcijah ljubljanskega kluba.

Trener Cedevite Olimpije Zvezdan Mitrović
Trener Cedevite Olimpije Zvezdan Mitrović FOTO: Aljoša Kravanja

"Najprej želim pohvaliti vse igralce, ki so na priprave prišli zelo dobro pripravljeni. V ponedeljek smo se iz Ljubljane preselili v Kranjsko Goro, kjer močno treniramo, s fanti se borimo in delamo vse za to, da bomo maksimalno dobro pripravljeni na začetek sezone," je pred zaključkom prvega cikla priprav za uradno klubsko spletno stran povedal Rok Radović.

Rok Radović
Rok Radović FOTO: Damjan Žibert

Ljubljančani bodo prvi cikel priprav na novo sezono v petek zaključili s prvo pripravljalno tekmo poletja. Za zaprtimi vrati Dvorane Vitranc v Kranjski Gori se bo Cedevita Olimpija pomerila z Zlatorogom, ki ga bomo v novi sezoni znova lahko spremljali v prvoligaški druščini. Zlatorog je s pripravami na novo sezono začel v nedeljo, uvodno tekmo nove sezone v slovenskem državnem prvenstvu pa bodo Laščani odigrali v soboto, 28. septembra, ko bodo v Treh lilijah gostili LTH Castings.

"V obdobju, ki je pred nami, nas čaka veliko pripravljalnih tekem, petkova pa ima za nas velik pomen. Vemo, da je pred nami zahteven dvoboj proti Zlatorogu. Vsaka tekma v pripravljalnem obdobju je težka, saj so noge in glava zaradi velikega števila treningov, utrujeni," je pred petkovo uvodno tekmo poletja povedal Radović.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yanay
18. 08. 2024 16.12
+1
Upam, da trener Zvezdan Mitrović najbrž ne bo ponovil napake Piangiania, ki je lansko sezono vzel z levo roko. Fantje so bili taktično in telesno slabo pripravljeni, zato tudi Martič potem ni mogel narediti čudeža. Če je špotnik res dobro pripravljen, so tudi poškodbe redkejše, čeprav ni za pričakovati, da jih ne bo. Pomembno je, da ne dihajo na škrge že po nekaj minutah igre. Če bo imela uprava posluh, je to sezono pomembno, da se v ekipo bolj vključijo mladi igralci, saj potrebujejo večjo minutažo za kaljenje in brušenje. Ekipa se gradi več sezon, samo z nakupom dobrih igralcev, ki po enem letu oddidejo, ne bo uspeha. Okostje ekipe bi moralo biti iz domačih igralcev, tujci so zato, da so kot dodana vrednost, dokler se ekipa gradi.
Betuul
15. 08. 2024 19.07
+1
Naj jim uspe👏🏀👍za ligo zmajev
FamousFancyFukish
15. 08. 2024 18.55
+0
škoda denarja za to parkelj ligo košarke