Košarka

Košarkarski zmaji pripravljeni na spektakel v Tivoliju

Ljubljana, 01. 09. 2024 08.04 | Posodobljeno pred 17 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so pred uradnim začetkom sezone v kar dobrem stanju. Odigrali so štiri pripravljalne tekme in prav tolikokrat zmagali. Čeravno zmage v pripravljalnem delu naj ne bi bile nikakršno zagotovilo za uspešno sezono, pa je vseeno bolje zmagovati, kot izgubljati. Ljubljančani bodo imeli od petka naprej nove priložnosti za dokazovanje. V okviru Ljubljanskega festivala športa bodo v Tivoliju gostil močan mednarodni turnir, na katerem bodo poleg Cedevite Olimpije nastopile ekipe Panathinaikosa, Anadolu Efesa in Bayerna. Prenosi spektakla iz Tivolija na Kanalu A in VOYO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Košarkarji članske zasedbe Cedevite Olimpije so na četrti pripravljalni tekmi poletja zabeležili še četrto zaporedno zmago. Izbranci glavnega trenerja Zvezdana Mitrovića so za zaprtimi vrati Arene Stožice z rezultatom 88:53 premagali nemški Mitteldeutscher. Že v prvem polčasu so si Ljubljančani enakomerno razporedili dosežene točke, na tekmi pa preventivno ni zaigral le Gregor Glas. Na glavni odmor je Zeleno-oranžna zasedba s seboj odnesla prednost 17 točk (41:24), na +20 je prednost narasla takoj na začetku tretje četrtine, ko je koš in dodatni prosti met v statistiko vpisal Martinas Geben, na +30 pa pet minut kasneje, ko je trojko za 57:27 zadel Brynton Lemar. V zadnji četrtini so Ljubljančani zadržali visoko prednost.

V zasedbi Cedevite Olimpije so se prav vsi vpisali med strelce, najbolj učinkovit med Ljubljančani pa je bil Devin Robinson, ki je dosegel 13 točk. Po deset sta jih dodala Aleksej Nikolić in Jaka Blažič. V tretji četrtini si je pri doskoku nerodno gleženj zvil Derek Ogbeide, zdravstveno osebje pa bo poškodbo podrobneje pogledalo v nedeljo, ko se Ljubljančani vrnejo v dvorano. "V prvem polčasu nam napad ni stekel, a je bil viden dober odnos pri igri v obrambi. Na parketu je bilo vidno tudi, da je Brynton Lemar imel nekaj zdravstvenih težav z grlom, a to ni opravičilo za nikogar. Nismo bili najbolj natančni pri metu, z dobro energijo v obrambi pa smo uspeli pobegniti tekmecu. Korak za korakom gradimo dalje. Upam, da se bomo tekom priprav izognili poškodbam, Derek Ogbeide je malo nerodno doskočil in nekoliko zvil gleženj. Želim si, da so imajo vsi maksimalen pristop in fokus, da pazijo nase in na druge, da lahko dobro delamo. Mladi dobro izkoriščajo svojo priložnost. V ponedeljek odhajamo k Cedeviti Junior, nato pa je pred nami turnir z evroligaškimi ekipami, kar bo odlična preizkušnja za nas," je bil v izjavi za uradno klubsko spletno stran izčrpen trener Olimpije Zvezdan Mitrović. 

Aleksej Nikolić
Aleksej Nikolić FOTO: Aljoša Kravanja

"Četrta pripravljalna tekma in četrta zmaga. Vidi se, da je bil teden, ki je za nami, posvečen obrambi, kar se je videlo tudi na tekmi. Prejeli smo le 53 točk, kar je znak dobre obrambe, a smo kljub temu storili kar nekaj napak, tako da imamo še prostor za napredek. Veselimo se preizkušenj, ki prihajajo," je spektakel v Tivoliju napovedal Rok Radović.

V ponedeljek se bo Olimpija na Dnevu košarkarske družine Cedevita v zagrebškem Domu košarke Cedevita pomerila s Cedevito Junior. Že v petek pa bodo Tivoliju v okviru Ljubljanskega festivala športa gostil močan mednarodni turnir, na katerem bodo poleg Olimpije nastopile ekipe Panathinaikosa, Anadolu Efesa in Bayerna. Neposredne televizijske prenose tekem bo možno spremljati na Kanalu A in VOYO. 

Izid:
Cedevita Olimpija – Mitteldeutscher 88:53 (18:12, 23:12, 28:14, 19:15)
Cedevita Olimpija: Stewart 6, Robinson 13, Jones 2 (5 podaj), Radović 4 (5 skokov), Nikolić 10, Blažič 10, Lemar 6, Gnjidić 5, Beringer 7 (5 skokov), Geben 7, Prepelič 8 (5 skokov), Ogbeide 7 (5 skokov), Daneu 3.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.